Bionikus kezet kapott karácsonyra a 10 éves skót kisfiú Cameron Millar

bionikus kar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az tízéves Cameron Millar jobb kéz nélkül született, de 2017 karácsonyára az elsők között kaphatta meg az az új fejlesztésű bionikus kezet, amely később sokak életét megkönnyítheti majd. 

A kis Cameron karácsonyra új bionikus kezet kapott, pont akkor, amikor mozikba került kedvenc sorozatának legújabb része, Az utolsó Jedik.

„Sokban hasonlítok a kedvenc Star Wars karakteremre, Luke Skywalkerre, mert az egyik filmben Drath Vader levágja a kezét a fénykardjával. Bionikus keze van, és én olyat szeretnék" – nyilatkozta korábban.

A skót fiúcska, annak ellenére, hogy jobb kéz nálkül született, jobbkezes lenne, így nagy nehézség számára, hogy mindent a bal kézzel kell megtanulnia. Zavarja, hogy emiatt sok dologban lemarad a társai mögött. Sokkal lassabban ír, ezért tovább tart neki megírni a házi feladatot, lassabban tud legózni is, és elég ügyetlen a dobok mögött, gitározni pedig nem tud megtanulni, bármennyire is szeretne - írja a Sky News.

Cameronnak a Cash for Kids nevű civil szervezet segítségével tízezer fontot (kb. 3.5 millió forintot) gyűjtöttek össze, hogy megvehessék a bristoli Open Bionics nevű cég 3D nyomtatott műkarját, amelynek érzékelői azoknak az izmoknak a jeleit fogják, amik a kezet, illetve az ujjakat mozgatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.