Elképesztő dolgokon ment keresztük az a brit fiatal, aki tulajdonképpen csak kólát ivott, 13 litert naponta. 

A kóla közkedvelt ital, amit önmagában, vagy alkohollal keverve is szívesen fogyasztanak az emberek, kortól és nemtől függetlenül. Sokan azonban olyan túlzásba viszik a kólafogyasztást, hogy más folyadékkal nem is találkozik a szervezetük. 

Így élt sokáig a most 21 éves Shane Trench is, aki napi negyven doboz, vagyis durván 13 liter kólát ivott meg. Emellett pedig igen egészségtelenül táplálkozott, így nem meglepő módon 2016-ra már elképesztő túlsúllyal küzdött. 

A 21 éves fiú napi negyven doboz kólát ivott meg és rettentően egészségtelenül étkezett (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az orvosai figyelmeztették, hogyha nem csökkenti a 200 kilót is meghaladó súlyát, akkor félő, hogy akár meg is halhat. Így a szakemberek és a család hatására Shane elhatározta, hogy lemond a kóláról. Az életmódváltás első pár hete azonban nagyon nehezen telt, hiszen Shane akkor döbbent rá, hogy kólafüggő. 

Minden markánsabb elvonási tünetet produkált, ami a függőkre jellemző, még a keze is remegett. De a 21 éves srác nem hagyta magát, és kicsivel később egy fogyókúrás csoporthoz is csatlakozott. Eddig 127 kilótól szabadult meg, és innen nézve már borzalmasnak látja a korábbi külsejét. A róla készült fotókat itt nézheted meg.