Székhelyi József jobban hisz gyógyulásában, mint bármi másban. A betegsége sem tántoríthatja el atól, hogy színpadra álljon, hiszen ez élteti.

A Jászai Mari-díjas színésznél tavaly októberben diagnosztizáltak tüdőrákot, már áttétekkel. Székhelyi kemoterápiát kap, de hisz a gyógyulásban, kislánya és a hivatása miatt egy percre sem adja fel.

"A körülményekhez képest jól vagyok, folyamatosan járok a kezelésekre, de mindent bizonytalannak érzek. Majd az idő eldönti, hogy milyen tempóban tudok gyógyulni és milyen hosszú kemoterápiára lesz szükségem. De pozitívan tekintek a jövőre, és tudom, hogy meggyógyulok! Minden nap erőt ad nekem ehhez a családom: a feleségem, Emese és a legkisebb lányom, a hatéves Saci. Ő mindig feltölt élettel. Mosolya, nevetése és az együtt töltött idő adja az erőt a kitartásomhoz, ami a felépüléshez kell" - mesélte a művész a Blikknek.

Tüdőrákot diagnosztizáltak Székhelyi JózsefnélForrás: Origo

Székhelyit a kemoterápia megkezdése óta is szinte naponta láthatjuk a színpadon. Bár 11 kilót fogyott a kezelések miatt, nem áll meg.

"Engem a színpad éltet, és nem tehetem meg a közönségemmel, hogy betegszabadságra megyek. A Belvárosi színházban Mr. Greent alakítom, a Hatszín teátrumban pedig a Halpern és Johnson egyik szerepét. A karakterek teljesen egészségesek, így nekem is annak kell lennem! Mindent megteszek, hogy ne kelljen lemondani a szerepeimet egyik színházban sem. A családom mellett ez a másik nagy energiaforrásom. A közönség szeretete, a taps hangja és a nézők öröme mindenért kárpótol, elillan a fájdalom is. A kezeléseket pont úgy viselem, ahogy mondták és ahogy elvárom magamtól. Elszántan hiszek a kemó erejében, remélem, nálam is működik majd!" - mesélte a színész, aki elhatározta, hogy nem győzheti le a kór. A cigarettát ugyan még nem sikerült letennie, de szándékában áll felhagyni a dohányzással. Addig is egy köztes megoldást alkalmaz, nem tüdőzi le a füstöt, hogy kímélje beteg tüdejét.