cukorbetegség diabétesz cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Uralkodókat és híres színészeket sem kímél a diabétesz. Az egyik elismert színésznő a kamerák előtt esett össze, majd heteket töltött kórházban, mert nem vette komolyan a betegségét.

Tom Hanks, David Letterman műsorában beszélt arról, hogy 2-es típusú diabétesze van. "Elmentem az orvoshoz, aki ezt mondta nekem a kivizsgálás után:

Magának kettes típusú diabétesze lett, fiatalember." Hanks azt mondja, szigorú diétával és gyógyszerrel tartja kordában a betegségét, csak azt sajnálja, hogy már nem mehetett vissza a középsuliba.

Tom Hanksnak kettes típusú diabétesze lett Forrás: Getty Images

Salma Hayeknél a terhessége alatt jelentkezett a cukorbetegség. Terhességi cukorbetegségről akkor beszélünk, amikor az inzulinhiányt a terhesség alatt fedezik fel. Ezekben az esetekben az édesanya termel inzulint, azonban inzulinhiány alakul ki, mert a várandósság alatt sokkal többre van szükség.

Salma Hayeknél a terhessége alatt jelentkezett a cukorbetegség Forrás: Getty Images

Halle Berry 1-es típusú diabétesztől szenved. Mivel a színésznő éppen forgatott, amikor jelentkeztek nála a betegség tünetei, nem vette komolyan a betegséget. Végül a kamerák előtt esett össze, kórházba szállították, és cukorbetegkómában feküdt egy hétig. Az Oscar-díjas színésznő azt mondja, hogy kordában tartja a cukorbetegségét. „Nagyon szigorú diétával, és rendszeres mozgással sikerült legyőznöm"- nyilatkozta.

Halle Berrynek szigorú diétával és rendszeres mozgással sikerült legyőznie a cukorbetegséget Forrás: Instagram/Halle Berry

A CNN egykori műsorvezetője Lary King, 2010-ben vonult nyugdíjba. Az újságírónál 1995-ben diagnosztizáltak cukorbetegséget, ám egy magazinnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy egyetlen tünetet sem észlelt magán korábban. King egyszer szívrohamon is átesett, ezután teljes életmódváltást hajtott végre az életében: felhagyott a dohányzással, leadott néhány kilót, és változtatott az étkezési szokásain.

Larry Kingnél 1995-ben diagnosztizáltak cukorbetegséget Forrás: Getty Images

A lista persze korántsem teljes. Hollywoodban számos híresség szenved még a cukorbetegségtől. Az egyik leghíresebb közülünk Elvis Presley volt. De a csodaszép Sharon Stone is küzd a cukorbetegséggel, csakúgy, mint Bryan Adams. De történelmi személyeket sem kímélt a diabétesz. Tudósok állítják, hogy VIII. Henrik angol király is feltehetően cukorbeteg volt.

A legdrágább, a legnépszerűbb, a legfurcsább - Ilyen kórházakban szülnek a celebekhttp://www.life.hu/drlife/20171218-ilyen-korhazakban-szulnek-a-celebek.htmlVolt olyan híresség, aki egy egész emeletet lezáratott, amikor szült, mások viszont a luxusból is a leginkább puritánabb megoldást választották. Nézzük a leg-leg-leg szüléseket a sztárvilágban. Dr. Life--Torokfájásnak indult, végül intenzív osztály lett a végehttp://www.life.hu/drlife/20171215-fajt-a-torka-lelegeztetogepre-kerult-a-17-eves-focista.htmlA szülők tehetetlenül álltak a 17 éves fiuk ágyánál, aki néhány napja még élete meccsére készült. Egy egyszerű torokgyulladásnak indult minden, ám néhány óra leforgása alatt imádott fiukat már lélegeztetőgép tartotta életben az intenzív osztályon. Dr. Life--Saját testvére mentette meg a haldokló kislány életéthttp://www.life.hu/drlife/20171215-ujabb-gyermeket-szult-az-edesanya-hogy-megmentse-masik-lanya-eletet.htmlAz 1998-ben született Kylie Monica édesanyja 12 órán át vajúdott, mire megszületett kislánya. Az asszony rögtön tudta, hogy valami baj van, mert miután világra jött a gyermeke, azonnal eltüntették őt az orvosok. Csak a nagy csend maradt az üres szülőszobában... Dr. LifeOrigoROHHAD: egy szindróma, ami miatt kórosan elhíznak a gyermekekhttp://www.life.hu/drlife/20171111-rohhad-felismerhetetlenre-hizott-a-haromeves-kislany.htmlHaven Christina 2004-ben született, nagyon boldog kisbaba volt, és szinte soha nem volt beteg. Két és fél évesen azonban a szülei észrevették, hogy néhány hónap alatt nagyon gyorsan kezdett hízni. A gyermekorvosnál, a pár hónapja még 9 kilós kislány alatt már 20 kilót nyomott a mérleg... Dr. Life--Elkerülhetetlen a műtét! Megoperálják Mészáros Árpád Zsoltothttp://www.life.hu/drlife/20171223-megoperaljak-meszaros-arpad-zsoltot.htmlKomoly operáció vár Mészáros Árpád Zsoltra, aki bár retteg a beavatkozástól, nem húzhatja tovább az időt. Azonnal műteni kell. Dr. LifeOrigoHepatitis C: segítséget kapnak a megfertőződött EÜ-dolgozókhttp://www.life.hu/drlife/20171211-hepatitis-c-a-fertozottek-nagy-resze-nem-is-tudja-hogy-beteg.htmlMagyarországon körülbelül hetvenezer ember fertőzött a hepatitis C vírussal. Közülük legalább 40 ezernek lenne szüksége hatékony kezelésre, a vírus okozta májbetegségek miatt. Viszont még mindig rengetegen vannak azok, akik nem tudják magukról, hogy betegek. Közben a fertőzöttek egyik legnagyobb rizikócsoportját az egészségügyben dolgozók teszik ki. Az új vírusszaporodást gátló gyógyszerek rajtuk is segíthetnek. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.