Uralkodókat és híres színészeket sem kímél a diabétesz. Az egyik elismert színésznő a kamerák előtt esett össze, majd heteket töltött kórházban, mert nem vette komolyan a betegségét.

Tom Hanks, David Letterman műsorában beszélt arról, hogy 2-es típusú diabétesze van. "Elmentem az orvoshoz, aki ezt mondta nekem a kivizsgálás után:

Tudja, Tom, van az a magas vércukorszint, amivel 36 éves kora óta harcol. Nos, leérettségizett.

Magának kettes típusú diabétesze lett, fiatalember." Hanks azt mondja, szigorú diétával és gyógyszerrel tartja kordában a betegségét, csak azt sajnálja, hogy már nem mehetett vissza a középsuliba.

Tom Hanksnak kettes típusú diabétesze lettForrás: Getty Images

Salma Hayeknél a terhessége alatt jelentkezett a cukorbetegség. Terhességi cukorbetegségről akkor beszélünk, amikor az inzulinhiányt a terhesség alatt fedezik fel. Ezekben az esetekben az édesanya termel inzulint, azonban inzulinhiány alakul ki, mert a várandósság alatt sokkal többre van szükség.

Salma Hayeknél a terhessége alatt jelentkezett a cukorbetegségForrás: Getty Images

Halle Berry 1-es típusú diabétesztől szenved. Mivel a színésznő éppen forgatott, amikor jelentkeztek nála a betegség tünetei, nem vette komolyan a betegséget. Végül a kamerák előtt esett össze, kórházba szállították, és cukorbetegkómában feküdt egy hétig. Az Oscar-díjas színésznő azt mondja, hogy kordában tartja a cukorbetegségét. „Nagyon szigorú diétával, és rendszeres mozgással sikerült legyőznöm"- nyilatkozta.

Halle Berrynek szigorú diétával és rendszeres mozgással sikerült legyőznie a cukorbetegségetForrás: Instagram/Halle Berry

A CNN egykori műsorvezetője Lary King, 2010-ben vonult nyugdíjba. Az újságírónál 1995-ben diagnosztizáltak cukorbetegséget, ám egy magazinnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy egyetlen tünetet sem észlelt magán korábban. King egyszer szívrohamon is átesett, ezután teljes életmódváltást hajtott végre az életében: felhagyott a dohányzással, leadott néhány kilót, és változtatott az étkezési szokásain.

Larry Kingnél 1995-ben diagnosztizáltak cukorbetegségetForrás: Getty Images

A lista persze korántsem teljes. Hollywoodban számos híresség szenved még a cukorbetegségtől. Az egyik leghíresebb közülünk Elvis Presley volt. De a csodaszép Sharon Stone is küzd a cukorbetegséggel, csakúgy, mint Bryan Adams. De történelmi személyeket sem kímélt a diabétesz. Tudósok állítják, hogy VIII. Henrik angol király is feltehetően cukorbeteg volt.