A híres brit műsorvezető eddig nem beszélt a felesége halálának részleteiről, most azonban szeretné, ha mindenki okulna a tragédiájukból. 

Simon Thomas felesége, Gemma, tavaly novemberben halt meg vérrákban. A 40 éves nőnek influenzaszerű tünetei voltak, amelyek nem akartak szűnni az otthoni praktikák bevetése után sem, ezért Gemma felkereste a háziorvosát. 

A híres brit műsorvezető egyedül maradt a kisfiávalForrás: Instagram/Simon Thomas

Az orvos megvizsgálta, aztán hazaküldte, majd ugyanezt még további két alkalommal eljátszották. Néhány nappal később azonban Gemma olyan rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani, ekkor derült ki az is, hogy nem influenzás, hanem az akut mieloid leukémia egyik igen agresszív fajtája támadta meg szervezetét, és szinte azonnal meghalt. 

Simon most kampányolásba kezdett, hogy a háziorvosokat jobban képezzék ki, és több tájékoztatást kapjanak az ehhez hasonló betegségekről, ugyanis csak ez a kór 2600 embert érint évente Nagy-Britanniában - írta meg a DailyMail

Gemma többször is elment orvoshoz, de nem vették észre a bajtForrás: Instagram/Simon Thomas

"A feleségem háromszor ment orvoshoz, és háromszor küldték haza. A házi orvosnál tett utolsó látogatása után 4 nappal meghalt. Segítenünk és képeznünk kell az orvosokat, hogy hamarabb észrevegyék a vérrák tüneteit" - írja a közösségi oldalán a gyászoló műsorvezető.