4,5 kilós daganattal élt a fején a 14 éves kisifú: meghalt az letávolítása után

halál kisfiú daganat Kuba gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emanuel 14 évig élt borzasztó daganattal a fején, mire végre sikerült találni olyan szakembereket, akik vállalták a műtétet. Sajnos azonban az operáció után a fiú meghalt. 

14 éven át élt fején egy hatalmas daganattal a kubai kisfiú, Emanuel Zayas. A gyermek különös rendellenességgel jött a világra, amely miatt a csontjai nem megfelelően fejlődtek. Ezért nemcsak a koponyája volt deformált, hanem a lába és a karjai is. A 4,5 kilós daganatot Miamiban távolították el a gyermek fejéről két héttel ezelőtt. A szülők évek óta keresték azokat az orvosokat, akik vállalják az operációt, így jutottak végül az Egyesült Államokba.

4,5 kilós daganattal élt a fején a 14 éves kisifú Forrás: University of Miami Health

A beavatkozás sürgős volt, mert az orvosai már attól féltek, a daganat súlya eltöri a fiú nyakát. A szakemberek sikeresen leválasztották a kinövést Emanuel fejéről, de sajnos hiába. A kisfiú szervezete nem bírta a terhelés, meghalt. A tüdeje és a veséje felmondta a szolgálatot, és már nem tudták megmenteni az életét - írja a Mirror.

Emanuel nem élte túl a műtétet Forrás: University of Miami Health

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.