Thaiföldön egy turista halálát okozta a svédasztalos vacsora a szállodában. Nem sokkal az étel elfogyasztása után lett rosszul a férfi, a mentőre 40 percet vártak: a recepció előtt haldoklott a magyar turista.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, Thaiföldön elhunyt egy magyar turista, miután a hotel svédasztalos vacsoráját elfogyasztotta. Tengeri herkentyűket evett, bár kifejezetten nem szereti ezeket az ételeket. Tibor nem sokkal a vacsora után rosszul lett, és meghalt. Barátnője nyilatkozott a történtekről, 40 percig tehetetlenül nézte, ahogy szerelme haldoklik. 

"Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de szinte megéreztük, hogy baj lesz. Tibi a halála előtti napon állandóan arról beszélt, hogy tetessük át a repülőjegyünket, és jöjjünk haza hamarabb. Végül ezt nem tettük meg, pedig akkor még ma is élne. Abban az étteremben, ami egyébként ahhoz a szállodához tartozik, ahol laktunk, már ettünk péntek előtt is, akkor azonban senkinek semmi baja nem lett. Azon az estén Tibi legjobb barátja, Andor, aki a párjával szintén velünk nyaralt, szólt, hogy éhesek, menjünk oda kajálni" - mondta Tibi párja a Blikknek.

A kórházban már nem is tudtak segíteni a turistán - Képünk illusztráció"Forrás: Thinkstock "

Elárulta, hogy vacsora után még ajándékokat vásárolgattak, és 11 óra körül tértek vissza a szállodába. "Elalvás után nem sokkal arra ébredtem, hogy a szerelmem hány. Kimentem a mosdóba, és akkor mondta, hogy ez az állapot már egy ideje tart, és nagyon gyengének érzi magát. Egy idő után az állandó hányástól és hasmenéstől annyira rosszul lett, hogy elájult. Ekkor szóltam Andornak, hogy jöjjön, mert nagy baj van. Közben én és az alélt Tibi lementünk a tizennegyedik emeleti szobánkból a portára, hogy orvosi segítséget kérjünk. Pillanatokkal később jött Andor is, szakszerű segítséget azonban egyáltalán nem kaptunk. Bármilyen hihetetlen, a luxusszállodában egyetlen olyan ember sem volt, aki ért az életmentéshez. Tibi a recepció előtt feküdt, Andor próbálta stabil oldalfekvésbe tenni, és a mellkasát is masszírozta. A mentő negyven perc múlva érkezett meg, és vitte be a helyi magánkórházba" - mondta Dia. Az orvosok már semmit nem tudtak tenni a férfiért. "Egy orvos közölte velem, hogy a párom meghalt, de én tartozom több mint ötszázezer forinttal, mert ez nem állami intézmény. Tehetetlen dühömben és fájdalmamban nem is válaszoltam neki, csak csendben eljöttem. Azt azonban megfogadtam, addig küzdök, míg ki nem mondják, hogy Tibi halálát az orvosi ellátás hiánya okozta" - mondta a barátnő, aki még mindig kissé sokkos állapotban van. 

Időközben kiderült, hogy a haldokló férfihez először nem mentőt, hanem taxit hívtak, így az orvosi késlekedés vezethetett a halálához.