Új rák elleni szert teszteltek az egereken a Stanford Egyetem kutatói, amely rendkívül sikeresnek bizonyult: még az áttéteket is megszűntette.

A Stanford Egyetem kutatói teljesen új módszert és rák elleni szert teszteltek egereken, kivételes sikerrel. Két immunstimuláló hatóanyag kombinációját fecskendezték bele az egerek tumorjaiba, ami aktiválta a T-sejteket, és teljesen megsemmisítette a daganatot, ráadásul még az áttéteket is megszüntette. A módszert sokféle típusú rákos megbetegedésnél tesztelték, mindegyiknél sikeresnek bizonyult.

Rákos sejtForrás: AFP

A kutatók úgy vélik, hogy a hatóanyagok nagyon kis mennyiségben történő helyi alkalmazása gyors és viszonylag olcsó terápiát jelenthet, ráadásul nem hat ki az egész szervezet működésére. „Amikor ezt a két hatóanyagot együtt használjuk, a tapasztalatunk szerint a tumorok teljesen megszűnnek a szervezetben" – mondta Ronald Levy. 90 egérből 87-et sikerült teljesen meggyógyítani. a maradék 3 daganata kiújult, de egy ismételt kezelés az ő daganataikat is eltüntette.