Súlyos balesete után 5 hétig tartották mesterséges kómában Colleen Kelly Alexandert, aki nemrég könyvet írt életéről.

Még csak 42 esztendős, és szinte hihetetlen, amin eddigi élete során átment Colleen Kelly Alexander. A nő korábban már átesett egy agyműtéten, lupusszal is kezelték, és épp házasodni készült kedvesével, amikor 2011-ben munkából hazaindulva elsodorta egy kamion. Többször is leállt a szíve, egyszer 20 percig is halott volt, de végül az orvosoknak sikerült őt visszahozniuk az életbe. Miután stabilizálták az állapotát, 5 hétig mesterséges kómában tartották, ezalatt összesen 29 műtétet végeztek el rajta – írja a DailyMail.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

Colleen most könyvet írt, amelyben beszámolt arról, milyen volt akkor, amikor kómában volt. Azt mondja, úgy érezte, hogy épp egy rémálmot él át és a saját testének a fogja. Hallotta a hangokat és érzései is voltak. Mindeközben nagyon melege volt, folyton azt érezte, inni szeretne. A mesterséges kómában tartott emberek esetében nem ritka, hogy néha kinyitják a szemüket, így történt vele is. Ekkor érzékelte a külvilágot, bár túl fáradt volt ahhoz, hogy felismerje rokonait, jól esett neki a közelségük és a hangjuk.

Sokszor álmodott nemi erőszakról, mindez azért történhetett, mert míg kómában volt, az orvosok helyreállították a végbelét, vagináját. Emellett elmesélte azt is, hogy pontosan emlékszik a szobájában lévő óra ketyegésére is.

Miután felébresztették és közölték vele, hogy 5 hétig kómában feküdt, sírva fakadt. Férje természetesen akkor is mellette volt.