Akár fiatal hírességekről, akár sokat tapasztalt, idősebb világsztárokról van szó, a különböző szívbetegségek nem válogatnak. Nézzük, kik azok a celebek, akik a szívük miatt kerültek kórházba.

A Hannah Montanaként híressé vált Miley Cyrus jobban teszi, ha odafigyel a szívére. Az énekes-színésznőnél többször észleltek az orvosok tachycardiát, vagyis a megszokottnál gyakoribb szívverést. Miley azt mondja, nem tulajdonít nagyobb figyelmet a problémának, fájdalmai nincsenek és próbál meditációval és egészséges életmóddal könnyíteni az állapotán.

Miley Cyrus meditációval és egészséges életmóddal próbál könnyíteni az állapotánForrás: Instagram/Miley Cyrus

Howie Mandel amerikai színész és komikus szervezetét is megterhelte az állandó rohanás és stressz. Egy korábbi interjúban a híresség azt mondta, hogy volt olyan pillanat az életében, amikor a szíve 170-et vert percenként. A magas pulzusszám a pitvarfibrilláció szövődménye is lehet. Ha hosszabb ideig tartó magas szívverést állapítanak meg az orvosok egy embernél, akkor egy idő után a szívizmok elgyengülhetnek, és akár szívelégtelenség is felléphet.

Howie Mandel amerikai színész és komikus szervezetét is megterhelte az állandó rohanás és stresszForrás: Getty Images

Toni Braxton 2004-ben került kórházba, magas vérnyomással és szívburokgyulladással. "Az én esetem bizonyítja, hogy bárki bekerülhet szívbetegséggel a kórházba, azok is, akik fiatalok és próbálnak egészségesen élni"- nyilatkozta az Un-Break My Heart sláger előadja. Aki bétablokkolót kapott. "A gyógyszerek mellett elhagytam a sós és a zsíros ételeket is."

Toni Braxton 2004-ben került kórházba, magas vérnyomással és szívburokgyulladássalForrás: Instagram/Toni Braxton

Jennie Garth a Beverly Hills 90210 egykori színésznője ma már 44 éves. A híresség többször is kivizsgáltatta magát a kardiológusánál, mivel édesapja 50 éves korára komoly szívbetegséggel került kórházba, és nagyon fiatalon hunyt el. Garth egyelőre csak a magas vérnyomással kezelteti magát, emellett számos olyan alapítványt támogat, amelyek a szívbetegségben szenvedő nőknek nyújtanak segítséget.

Jennie Garth egyelőre csak a magas vérnyomással kezelteti magát, emellett számos olyan alapítványt támogat, amelyek a szívbetegségben szenvedő nőknek nyújtanak segítségetForrás: Getty Images

Barry Manilow énekesnél 2011-ben állapítottak meg az orvosok pitvarfibrillációt. A Mandy és az I Write The Songs dalok előadója a CBS csatorna egyik műsorában beszélt a betegségéről. "Hazafelé vezettem, és azt éreztem, hogy a szívem kihagy, ritmustalan. De nem volt fájdalmam, egyszerűen nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek az egésznek. Aztán egyre többször jelentkeztek ezek a tünetetek, ekkor már tudtam, hogy nagyobb a baj. Azonnal kardiológushoz mentem, és egyelőre gyógyszerekkel sikerül kordában tartani a szívemet"

Barry Manilow eleinte nem is vette komolyan, hogy ritmustalanul ver a szíveForrás: Getty Images