Lizzie Tenney extrém módon allergiás a napfényre, csak különleges felszerelésben mehet a szabadba - videó

allergia rák (betegség) napfény elváltozás UV sugárzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Extrém módon allergiás a napfényre az USA-ban élő Lizze Tenney. Sokan megbámulják az utcán különös védőfelszerelése miatt, ő mégis pozitív életszemléletet szeretne közvetíteni történetével.

"Imádom az estéket, az este az én nappalom" - mondta az USA-ban élő Lizzie Tenney, aki extrém módon allergiás a napfényre. Nem sokkal születése után fedezték fe la betegségét, és bár még csak 22 éves, máris 40 műtéten van túl, ennyiszer kellett róla melanómát eltávolítani -írja a Dailymail.

A szabadba kizárólag úgy mehet ki, ha bőrét bekeni speciális fényvédő krémmel, teste minden pontját ruha fedi, a fejére pedig egy zacskónak kinéző különleges fejfedőt tesz, mely nem engedi át az UV-sugarakat. Mindezek mellett állandó felszereléséhez tartozik egy UV-sugárzást mérő készülék is.

Az emberek gyakran kérdezik tőle az utcán, hogy miért járkál az fején zacskóval, de olyan is volt már hogy azt hitték: méhész. Házán az ablakok is UV-védős üvegből készültek. Állapotától függetlenül sokat utazik, és igyekszik teljes életet élni.

Szeretné megosztani történetét más emberekkel azért, hogy megértesse a ritka betegség mibenlétét, valamint szeretné, ha mások is olyan pozitívan szemlélnék az életet, mint ő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.