Sztárgyerekek, akik szörnyű betegséggel harcoltak

Forrás: Northfoto -
Michael Bublé John Travolta Colin Farrell sztárok beteg gyerekek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs annál szörnyűbb egy szülők, mint az, amikor betegnek látja a gyermekét. Ezek a hírességek is jól tudják ezt, hiszen hosszabb vagy rövidebb ideig, de a gyermekeik igen súlyos betegségtől szenvedtek.

Michael Bublé énekesnek és a Luisana Lopilato modellnek két gyermeke van, és Luisana most várja a harmadik közös csemetéjüket. Ma már újra boldogság költözött a Bublé házba, azonban az elmúlt két év kőkemény időszak volt a család életében. A házaspár elsőszülött gyermekénél Noahánál ugyanis májrákot diagnosztizáltak az orvosok. Noah Bublé kezelése 2016 októberében kezdődött, akkor az édesapja minden koncertjét lemondta, és közleményben jelentette be, hogy fia gyógyulásáig semmi mással nem foglalkozik. Az énekes és neje tavaly augusztusban számoltak be arról, hogy négyéves fiuk túl van a kezeléseken, és a gyógyulás útjára lépett. Bublé két év szünet után, idén júliusban tér vissza a színpadra, Noah pedig hamarosan kétszeres nagytesó lesz.

Szinte már biztos, hogy teljesen fel fog épülni a kis Noah Forrás: Instagram/ michaelbuble

Az egykori amerikai alelnökjelölt, Sarah Palin életéből még filmet is forgattak. A nem túl sok ismerettel rendelkező, alaszkai kormányzónak több gyermeke is van, a most kilencéves fia azonban Down-szindrómával született. Sokáig egyébként azt pletykálták, hogy Trig valójában Palin unokája, akit gimnazista lánya szült. Erre azonban soha, semmilyen bizonyíték nem került elő.

Sarah Palin fia down-szindrómás Forrás: AFP/Joshua Lott

2009-ben derült ki, hogy Colin Farrell, akkor ötéves kisfia egy súlyos betegségben, az Angelman-szindrómában szenved. A betegség lényege, hogy hátráltatja az értelmi és testi fejlődést, időnként pedig rohamok lépnek fel az érintettnél. A magánéletét féltve őrző Farrell csak néhány alkalommal beszélt a fia állapotáról. A most 14 éves James mindenben számíthat apjára, aki szerint a legnehezebb egy szülő számára, ha szenvedni látja a gyermekét, és egyszerűen nem tehet semmit.

Colin Farrell fia Angelman-szindrómában szenved Forrás: Northfoto

Toni Braxton énekesnő fia, Diezel is autizmusban szenved. "Szülőként mindig ott van az az érzés, hogy tehettem volna valamit máshogyan? De meg kellett értenem, hogy semmi baj nincsen az én csodás gyermekemmel. Az autizmus nem bélyeg. Nem szabad, hogy az legyen. A lehetőségeket, a fejlődést és a jövőt kell nézni" - nyilatkozta az énekesnő.

Toni Braxton fia, Diezel autista Forrás: AFP, Instagram/Toni Braxton

A Luxusdokiból ismert Mark Feuerstein színésznek összesen három gyermeke van. A 46 éves Mark még 2005-ben vette feleségül kedvesét, Dana Kleint. Egyik lányuk, Addie azonban súlyos szívbetegséggel született. A házaspár és a kislány hónapokig volt kórházban. "Az orvosok valóságos csodát hajtottak végre rajta. Ma már elmondhatjuk, hogy jól vagyunk" - nyilatkozta hónapokkal a születése után a színész. A kislány ma már azzal kacérkodik, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen, és színész legyen.

Mark Feuerstein egyik lánya, Addie súlyos szívbetegséggel született Forrás: Getty Images/Kevork Djansezian

Aki már nincs köztünk

John Travolta és Kelly Preston 16 éves fia, 2009. januárjában halt meg egy epilepsziás roham következtében. Bár a szülők nem voltak hajlandóak elismerni, de hónapokkal a fiú halála után, egy napvilágra került rendőrségi jelentés beigazolta, hogy Jett autizmusban szenvedett. Travolta azonban, évekig tagadta a mentális betegséget és, amikor fia állapotáról kérdezték, azt mondta, hogy Kawasaki-szindrómája van. A probléma csak az, hogy az említett szindróma általában 5 év alatti gyerekeken jelentkezik, tünetei egy erősebb megfázásra emlékeztetnek, és gyógyszerrel kezelhető. Jett azonban nem ebben szenvedett, ahogyan a rendőrségi jelentésben is szerepel, autista volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.