Hiába lenne szüksége szívműtétre Boros Lajosnak, egyelőre nincs olyan állapotban, hogy az operációt el lehessen végezni.

Mint arról korábban már beszámoltunk, januárban szívproblémái miatt kórházba került Boros Lajos, aki nem sokkal később pacemakert kapott. Ez azonban csak ideiglenes megoldásnak bizonyult, orvosai közölték vele, nem kerülheti el a nyitott szívműtétet. Úgy nézett ki, hamarosan sor is kerülhet a beavatkozásra, ám a legutóbbi vizsgálatokon kiderült, egyelőre nincs olyan állapotban, hogy kés alá feküdjön.

Boros Lajost egyelőre nem műthetikForrás: Facebook - Boros Lajos

Csináltattak velem egy úgynevezett vitális szűrővizsgálatot, a légzésfunkciómat ellenőrizték. Háromszor kellett belefújnom egy készülékbe, mert az első szinte érzékelhetetlen volt. Az első próbálkozáskor azt hitték a nővérek, hogy viccelek. Amikor újra megpróbáltam, még rosszabb lett az eredmény. A harmadiknál pedig még annál is gyengébb. A légzésfunkcióm negyvenszázalékos, ami kevés ahhoz, hogy mélyaltatásba rakjanak. Emiatt most mindennap tüdőtágító port kell beszívjak. De ha ez nem lenne elég, kiderült, hogy gyulladás is van a szervezetemben. Amíg az nem múlik el, addig nem műthetnek, mert a szív a legkönnyebben fertőződő szerv. Erre a bajra is kaptam gyógyszert, amit egy hétig kell szednem. Így azonban két kizáró oka is van az operációnak" – magyarázta a rádiós a Ripostnak.