Nem csak a függőség kialakulása miatt veszélyes naponta alkoholt inni, hanem mert a rendszeresség már egészen kis mennyiség esetében is visszafordíthatatlan károkat okozhat a szervezetedben. Az pedig főleg, ha italozás közben le is részegedünk. 

Orvosi vélemények alapján szedte össze a listáját a Ripost, mi pedig ebből szemezgettünk: 

Depresszós leszel:

Bár az alkohol eleinte ellazít, megnyugtat. Azonban hosszú távon a szervezet egyre kevésbé bírja lebontani a benne található kémiai anyagokat, és felborul az agyban a hangulatstabilizáló folyamatok egyensúlya.

Meghízol: 

A napi szintű alkoholfogyasztás miatt egyre kevésbé lesz kedved edzeni, plusz, ha ez nem lenne elég, az alkohol tele van plusz kalóriákkal. Ráadásul feloldja a gátlásokat, így becsípve többet ehetsz, mint egyébként tennéd.

Nagyobb az esélyed a rákra: 

Ma már orvosi kutatásokkal bizonyított, hogy az alkohol megnöveli a mellrák, májrák, torokrák és szájrák kialakulásának esélyeit. Ennek oka, hogy a lebontott alkohol acetaldehiddé alakul a szervezetben, ami roncsolja a sejtek DNS-ét, a többi, rákkeltő anyagról nem is beszélve.

Hamarabb kapsz el akár halálos fertőzéseket is:

Az alkohol gyengíti az immunrendszert, így fogékonyabb leszel a fertőzésekre. Nem ritka a HIV fertőzés sem, ugyanis akik rendszeresen isznak, kockázatosabb vállalásokat tesznek a szexben is. 

Forrás: Shutterstock