A menstruáció nem mindig kiszámítható, és ha váratlanul érkezik, bizony sok kínos helyzetet okozhat. Íme, 3 kínos történet, amit az alanyok szívesen felednének.

Felnőtt pelenka segítettEgy vadasparkban dolgoztam, és két héttel előbb érkezett borzasztó erősen mindenféle figyelmeztetés nélkül, miközben én épp a vendégeknek magyaráztam. Mire beértem a vécére, a nadrágom átázott. Megpróbáltam kitisztítani amennyire lehetett, és a kocsimhoz rohantam, mert abban mindig tartottam másik munkanadrágot és tampont, de rá kellett jönnöm, hogy aznap apám kocsijával jöttem dolgozni. Kétségbeesésembe a park 87 éves női tulajdonosához fordultam, aki ott élt a park mellett, és még sosem találkoztam vele. Adott nekem egy felnőtt pelenkát, de ruhát nem tudott, így a következő 5 órát a véres nadrágomban vittem végig és pelenkában.

A menstruáció gyakran keseríti meg a nők életétForrás: Shutterstock

Az az átkozott fehér nadrágNyolcadikban kaptam egy szép fehér nadrágot, amit az első adandó alkalommal fel is vettem. Éppen matekórán ültem az első padban, amikor azt éreztem, hogy nedves a nadrágom. Rögtön tudtam, hogy baj van. Ott ültem, és láttam, hogyan ázik át a nadrágom. Nem volt nálam kabát, és egyre idegesebb lettem, mert tudtam, hogy mindjárt vége az órának. Véget ért az óra, és én még mindig ott ültem, így a tanárom – aki férfi - odajött hozzám, és megkérdezte, mi a baj, én pedig elmeséltem neki. Ő kölcsönadta a kabátját, én pedig elmentem a nővérszobába, felhívtam édesanyámat, aki hozott egy másik nadrágot.

Kihúzott tamponA barátaimmal fürdős bulit szerveztünk egy tóhoz, és bár eléggé menstruáltam, nem akartam kimaradni, így betettem egy tampont és nem foglalkoztam a dologgal. Mindannyian jól érzetük magunkat, a mozgolódás közben azonban kicsúszott a bugyimból a tamponom zsinórja. A barátom azt hitte, hogy egy cérnaszál lóg ki a fürdőruhámból, ezért megrántotta, ezzel együtt persze kihúzta az egész tamponomat mindenki előtt.

Vannak, akik büszkék a menstruációjukra: festenek vele és az arcukra kenik


A menstruáció valahol még mindig tabu, a nők pedig nem mindig a megfelelő eszközhöz nyúlnak, hogy ledöntsék az azt körülvevő falat: a vérrel festés, és a menstruációs vérrel történő arcápolás nem a legjobb választás a menzesz elfogadtatására. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!