A nőgyógyászati szűrés mentette meg Zimány Linda életét, akin életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok. Mint mondta: ha nem derül ki időben a rák előszobájának tartott sejtburjánzás, akkor a legroszabb eshetőség is bekövetkezhetett volna.

"Tavaly nyár elején derült ki, hogy bekövetkezett a baj: felfedeztek az orvosok egy elváltozást, és azt is megmondták, hogy elkerülhetetlen a megelőző műtéti beavatkozás. Ezt hamar el is végezték" - mondta a Ripostnak Zimány Linda, akiről már 14 éves korában kiderült, hogy hajlamos a méhnyakrákra. Tavaly pedig felfedezték nála a rák előszobájának is tartott sejtburjánzást. 

A modell azt is elmondta a lapnak, hogy ha nem járt volna rendszeresen szűrésre, és nem kapják el időben a dolgot, a legrosszabb forgatókönyv szerint három hónap alatt meg is halhatott volna. Amiatt is agódott, hogy ezek után lehet-e még édesanya.

Zimány Lindát meg kellett műteniForrás: Instagram/Zimány Linda

"Az orvos szerint nem kell feladnom az álmomat, hogy természetes úton anya lehessek. Annyit mondott, hogy nálam megnőtt a koraszülés esélye azzal, hogy ha minimálisan is, de rövidebb lett a méhszájam" - mondta Linda. Leszögezte, hogy érdemes beszéni erről a betegségről, hiszen minden nőnek járnia kell szűrővizsgálatokra.