Egész életében küzd majd betegsége fájdalmas és kellemetlen tüneteivel a Barátok közt szereplője, Nagy Alexandra. A Fekete Aliz karakterét alakító színésznő arról beszélt, hogyan viseli a mindennapokban a gyomorfekélyt és a refluxot.

Ugyan vannak nyugodt időszakok a Barátok közt szereplőjének, Nagy Alexandrának betegségében, ám elég egy rosszul megválasztott étel és máris újra előjönnek a tünetei. A Fekete Alizt alakító színésznő ugyanis gyomorfekéllyel és refluxszal küzd. A betegség hangjára is hatással van, ugyanis a gyomorsav a hangszálait sem kíméli. 

Nagy Alexandra küzd a betegsége tüneteivelForrás: Nagy Alexandra

"Mivel alapvetően is egy kissé reszelős a hangom, ilyenkor sajnos nagyon berekedek - mesélte a Blikknek a színésznő. Hozzátette: betegségét megelőzni igen, gyógyítani nem lehet. 

"Sem alkoholt, sem kávét nem fogyaszthatok, ahogy a fűszeres ételekről is le kellett mondanom. Pontosabban kellett volna, mert a csípős a gyengém" - mondta Nagy Alexandra, akinek nemcsak az ételekre, hanem a kellő mennyiségű pihenésre is figyelnie kell. Elég egy áltamatlan éjszaka és a tünetek máris felerősödnek. Ezen kívül laktózérzékeny is, amely tovább szűkíti a fogyasztható ételek sorát.