Gyomorfekélye és refluxa van a Barátok köztben szereplő Nagy Alexandrának

Forrás: Nagy Alexandra -
betegség tünet gyomorfekély Barátok közt reflux életmód Nagy Alexandra kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész életében küzd majd betegsége fájdalmas és kellemetlen tüneteivel a Barátok közt szereplője, Nagy Alexandra. A Fekete Aliz karakterét alakító színésznő arról beszélt, hogyan viseli a mindennapokban a gyomorfekélyt és a refluxot.

Ugyan vannak nyugodt időszakok a Barátok közt szereplőjének, Nagy Alexandrának betegségében, ám elég egy rosszul megválasztott étel és máris újra előjönnek a tünetei. A Fekete Alizt alakító színésznő ugyanis gyomorfekéllyel és refluxszal küzd. A betegség hangjára is hatással van, ugyanis a gyomorsav a hangszálait sem kíméli.

Nagy Alexandra küzd a betegsége tüneteivel Forrás: Nagy Alexandra

"Mivel alapvetően is egy kissé reszelős a hangom, ilyenkor sajnos nagyon berekedek - mesélte a Blikknek a színésznő. Hozzátette: betegségét megelőzni igen, gyógyítani nem lehet.

"Sem alkoholt, sem kávét nem fogyaszthatok, ahogy a fűszeres ételekről is le kellett mondanom. Pontosabban kellett volna, mert a csípős a gyengém" - mondta Nagy Alexandra, akinek nemcsak az ételekre, hanem a kellő mennyiségű pihenésre is figyelnie kell. Elég egy áltamatlan éjszaka és a tünetek máris felerősödnek. Ezen kívül laktózérzékeny is, amely tovább szűkíti a fogyasztható ételek sorát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.