Megvizsgálták a kutatók a napi hat kávét ivó idősek egészségi állapotát

Forrás: Shutterstock -
kutatás egészség kávé idősek koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő eredményre jutottak a szakemberek egy kutatás során: kiderült, hogy a napi hat kávét fogyasztó nyugdíjasok egészségesebbek, mint társaik.

Hat csésze kávé elfogyasztása nagyjából kétszerese az ajánlott napi kávéfogyasztásnak, most mégis az derült ki, hogy nem feltétlenül egészségtelen ez a szokás. A Mirror azt írja, ez az adag akár a hosszabb élethez is hozzásegíthet – de ez a pozitív eredmény nem a kávéban lévő koffeinnek köszönhető, ugyanis pont ilyen hatást fedeztek fel azoknál is, akik a koffeinmentes változatot itták.

A kávéfogyasztás mégsem egészségtelen? Forrás: Shutterstock

A kutatók összesen félmillió középkorú britet vizsgáltak meg és arra a következtetésre jutottak, hogy a napi hatszor-hétszer kávézók esetében a következő tíz évben nagyjából 16 százalékkal kevesebb eséllyel haláloznak el valamilyen betegség következtében.

A kutatók azonban felhívják a figyelmet arra, hogy nem szabd túlzásba vinni a koffein bevitelét a szervezetünkbe, ez ugyanis álmatlanságot, gyorsabb szívverést és izomrángást is okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.