Szakértő figyelmeztet: hajtsd le a WC tetejét lehúzás előtt

fürdőszoba vécé baktérium wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértő elárulta, nagy hibát követünk el akkor, ha azelőtt húzzuk le a WC-t, hogy a fedelét lehajtottuk volna.

Az Arizonai Egyetem professzora, Charles Gerba a The Sunnak elárulta, hogy a WC lehúzásakor rengeteg baktérium kerül a levegőbe akkor, ha előtte nem hajtottuk le a tetejét. Ráadásul nem csak a levegőbe jutnak a bacik, hanem a WC közelében lévő tárgyakra is.

Ez azért ijesztő, mert vannak olyan lakások, ahol a mellékhelység a fürdőszobában található, így a baktériumok könnyedén eljuthatnak a fogkefénkre vagy a törölközőnkre is. Ezáltal megnöveljük a veszélyét a különböző vírusos, hányásos megbetegedések kialakulásának.

A szakember szerint minél gyakrabban takarítsuk a WC-t, minden egyes alkalommal mossunk kezet használat után és a fogkefét is legalább egy méter távolságban tartsuk tőle.

Csukjuk le a WC fedelét lehúzás előtt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann
Fürdőruhában fotózták Liluthttp://www.life.hu/sztarok/20180722-furdoruhaban-fotoztak-lilut-musorvezetot.htmlMedenceparton mosolyog a kamerába Lilu. A szép műsorvezetőn látszik, kiegyensúlyozott, boldog és az alakja is gyönyörű, még mindig. TV + SztárokOrigoApró bugyiban mutatta meg formás fenekét Éden Snjezi: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180722-apro-bugyiban-mutatta-meg-formas-feneket-eden-snjezi.htmlMegmutatta formás fenekét az Éden Hotel egykori sztárja, Snjezi. TV + SztárokOrigoFriss fotót posztolt a palota az ötéves György hercegrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180722-friss-fotot-posztolt-a-palota-az-oteves-gyorgy-hercegrol-kensington.htmlÖtéves lett György herceg, ebből az alkalomból a palota egy tündéri fotót osztott meg a kisfiúról. TV + Sztárok--Nincs érettségije Tóth Andinak: rajongói biztatják, tegye le a vizsgáthttp://www.life.hu/sztarok/20180722-nincs-erettsegije-toth-andinak-rajongoi-biztatjak-tegye-le-a-vizsgat.htmlTóth Andi már 19 éves, de még mindig nem érettségizett le. TV + SztárokOrigoÍgy él az egykori Skála-modell, Komjáthy Ágihttp://www.life.hu/sztarok/20180721-igy-el-az-egykori-skalamodell-komjathy-agi.htmlAz egykor rajongott Skála-modell, Komjáthy Ágnes a Bestnek adott interjút. TV + SztárokOrigoEgyedül utazik az Amerikai Egyesült Államokba Meghan Marklehttp://www.life.hu/sztarok/20180720-egyedul-utazik-az-amerikai-egyesult-allamokba-meghan-markle-csaladlatogatas.htmlA hírek szerint hamarosan az Amerikai Egyesült Államokba látogat Meghan Markle, hogy meglátogassa ott élő barátait, rokonait. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.