Ez az oka, ha pisilés közben kiráz a hideg

Forrás: Thinkstock -
hidegrázás pisilés vizelés idegrendszer wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokakat kiráz a hideg, amikor pisilnek, ám a legtöbben nem törődnek az okokkal. Félreértés ne essék: aggodalomra semmi ok, de azért jó tudni, hogy miért történik ez.

Nem kell aggódni, ha rendszeresen kiráz a hideg, amikor pisilni mész. A The Sun cikke szerint sokakkal megtörténik ez, főleg, amikor már nagyon érzik az ingert és végre mosdó közelébe kerülnek.

A paraszimpatikus idegrendszer az, amely felel az önkéntelen folyamatokért, ám a pisiléskor a szimpatikus idegrendszer is működésbe lép. Vizeléskor ez a két idegrendszer erős kölcsönhatásba lép.

Hidegrázással járhat a pisilés Forrás: Thinkstock

A cikk szerint, amikor a húgyhólyag tele lesz, aktiválja az idegeket a gerincvelőben, hogy tudassa velünk, pisilnünk kell. Azután a paraszimpatikus idegrendszer működésbe lép, összeszorulnak a húgyhólyag izmai, amíg a wc-hez érünk.

Amikor azonban elengedjük az izmainkat, mindkét idegrendszer dolgozik, ebből a kölcsönhatásból jön létre a hidegrázás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.