A strandok, sok ember, és a meleg táptalaja a fertőzéseknek, ezért fokozottan oda kell figyelnünk, ha szeretnénk elkerülni a különböző intim panaszokat. Ezeket a szabályokat érdemes betartani.

Fürdés előtt és után is zuhanyozzunk„Uszoda – és medencehasználatot követően mindig érdemes lezuhanyozni, és szárazra törölközni. Ne maradjon rajtunk nedves alsónemű, hiszen a fülledt környezet ideális táptalaj a hüvelyi panaszokat okozó baktériumok számára. Külön törölközőt használjunk a napozáshoz és a tisztálkodáshoz" – javasolja Dr. Pohl Ákos, a Czeizel Intézet szülész- nőgyógyász szakorvosa.

Így előzd meg az intim fertőzéseketForrás: Shutterstock

Vigyázzunk a zuhanyzóval és a mosdókkalBár nyáron kellemes érzés mezítláb sétálgatni a füvön, a zuhanyzóba és a mosdóba mindenképpen vegyünk fel papucsot, hogy elkerüljük a gombás fertőzéseket - írja Blikk. Nyilvános mosdók használatakor ügyeljünk arra, hogy ne érintkezzen a bőrünk a WC ülőkéjével, készüljünk nedves törlőkendővel és arra is ügyeljünk, hogy a fürdőzés előtti 24 órában már ne borotválkozzunk, ugyanis az érzékeny terület fogékonyabb a fertőzésekre. 

Fokozottan figyeljünk az intim higiéniáraMenstruáció esetén jobb, ha inkább elkerüljük a vizet, ugyanis ilyenkor sokkal nagyobb a fertőzés veszélye, a tampont pedig cseréljük a szokásosnál gyakrabban. Pamut alsóneműt és lenge darabot válasszunk. "A leggyakrabban előforduló, nőket érintő megbetegedés a kellemetlen, égő, viszkető tünetekkel járó hüvelygombásodás. A fertőzés kialakulásért a nem megfelelő intim higiénia mellett felelős lehet a szénhidrátdús étrend, bizonyos antibiotikumok vagy akár kezeletlen cukorbetegség is" - mondta a szakember. A hólyaghurut is ilyenkor fordul elő a leggyakrabban, a tévhitekkel ellentétben ez is egy nyári betegség. Bármilyen hüvelyi panasz esetén érdemes kerülni a cukros ételeket, az élesztőt és mellőzzük az alkoholfogyasztást.