Nem tesz jót a meztelenül alvás a kánikulában

Forrás: Shutterstock -
meztelen pizsama kánikula hálóing alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó ötletnek tűnhet meztelenül aludni a kánikulában, ám úgy tűnik, hogy mégsem ez a leghatásosabb módja annak, hogy lehűtsük magunkat. 

Rengeteg érv szól a meztelenül alvás mellet, sokak szerint boldogabbak leszünk tőle, sőt a párkapcsolatoknak is jót tehet, ám úgy tűnik, hogy a kánikulában mégsem ajánlott megszabadulni a ruháinktól.

Kánikulában nehéz lehet az elalvás Forrás: Shutterstock

A Men's Health cikke szerint a természetes anyagból - például selyemből - készült pizsamák elvezetik az izzadtságot a bőrről, így hűvösebbnek érezzük a levegőt. Mindenképp érdemes egy ilyen darabot beszerezni a meztelenkedés helyett. Emmelett nem tanácsos betakarózni, maximum egy lepedő ajánlott, de hasznos lehet egy hideg vagy langyos fürdő is lefekvés előtt. Sőt, ajánlatos a párnákat is a lakás leghűvösebb pontján tárolni napközben.

Videót készítettek a szervátültetés folyamatáról - igaz történethttp://www.life.hu/drlife/20180730-videot-keszitettek-a-szervatultetes-folyamatarol-igaz-tortenet.htmlSzívszorító, mégis izgalmas folyamat, amikor valaki megkapja egy elhunyt személy szerveit. Most videóban mutatják be egy család igaz történetén keresztül, mi történik, onnantól kezdve, hogy az OVSZ Szervkoordinációs Irodájának telefonja megszólal. Dr. LifeThinkstock58 évesen lett édesanya egy brit nőhttp://www.life.hu/drlife/20180730-59-evesen-lett-edesanya-egy-brit-no-embrio-orokbefogadas.html58 évesen lett édesanya az a brit nő, akitől hazájában tagadták meg a lombikprogramban való részvételt. A beavatkozást külföldön végezték el. Dr. LifeOrigoKirály Gabi és Király Ben is megküzdött a rákkalhttp://www.life.hu/drlife/20180730-kiraly-gabi-es-kiraly-ben-is-megkuzdott-a-rakkal.htmlA Király családban nincsen fontosabb annál, hogy összetartsanak. Mindegy, mi történik, ők mindig egymásra támaszkodnak, ahogy történt ez Király Gabi rákos megbetegedése idején, majd aztán Ben küzdelme során. Dr. LifeOrigoEnnyi kávét kell inni az optimális éberséghezhttp://www.life.hu/drlife/20180729-ennyi-kavet-kell-inni-az-optimalis-eberseghez-ha-keveset-aludtal.htmlAz amerikai hadsereg orvosi kutatócsoportja kiszámolta, hogy mennyi koffeinre van szükséged az optimális éberség eléréséhez attól függően, hogy mennyit aludtál. Dr. LifeOrigoTippek, hogy jobban bírd a kánikuláthttp://www.life.hu/drlife/20180729-tippek-hogy-jobban-bird-a-kanikulat-hosegriasztas.htmlBár ha egy kicsit lejjebb megy a hőmérő higanyszála, azonnal visszaköveteljük a nyarat, a mostani hőség senkinek nem hiányzik. A kánikulával járó szenvedés nem szüntethető meg teljesen, de van néhány dolog, amit ha betartasz, jobban leszel. Dr. LifeThinkstockNincs front, de a szervezetünk megsínyli a kánikuláthttp://www.life.hu/drlife/20180729-nincs-font-de-a-szervezetunk-megsinyli-a-kanikulat-humanmeteorologus.htmlHabár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.