Arcátültetést végeztek el egy 21 éves nőn

Forrás: National Geographic/Maggie Steber -
transzpantáció arcátültetés műtét öngyilkossági kísérlet kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21 éves Katie Subblefield lett a legfiatalabb ember, akin arcátültetést végeztek el.

Katie Subblefield 18 éves volt, amikor úgy érezte, minden összeomlik körülötte. Miután a barátja is szakított vele, megpróbált öngyilkos lenni, arcon lőtte magát, de az orvosok végül megmentették az életét. Arca azonban teljesen összeroncsolódott, és most arcátültetésen esett át.

A most 21 esztendős nő a 40. ember a világon, és közülük is a legfiatalabb, akin ilyen transzplantációt végeztek.

Katie Stubblefield 21 évesen kapott új arcot Forrás: National Geographic/Maggie Steber

Az operáció összesen 31 órán keresztül tartott, és 15 specialista dolgozott rajta. Katie a 31 esztendős, kábítószer-túladagolásban meghalt Andrea Schneider arcát kapta meg.

Most újra el kell sajátítania a légzést, az evést és az ivást, az orvosai pedig abban reménykednek, hogy egyszer majd az érzelmeit is ki tudja fejezni az arcával.

Kaptam egy második esélyt az életre" – mondta a nő a National Geographicnak a műtét után.

A szundizás tönkreteszi a szervezetedet a tudosók szerinthttp://www.life.hu/drlife/20180815-a-szundizas-tonkreteszi-a-szervezetedet-a-tudosok-szerint.htmlTudósok szerint sokkal jobb, ha 10 perccel későbbre állítod az ébresztőt, mint folyton visszaaludni. Dr. LifeThinkstockEgy gyermek testében él a 25 éves lengyel férfihttp://www.life.hu/drlife/20180815-egy-gyermek-testeben-el-a-25-eves-ferfi.htmlEgy 12 éves gyermek testébe zárva éli életét a most 25 esztendős lengyel férfi, Tomasz Nadolski. Dr. LifeOrigoIlyen hatással van a testünkre napi három liter vízhttp://www.life.hu/drlife/20180815-ilyen-hatassal-van-a-testunkre-napi-harom-liter-viz.htmlMindenhonnan azt hallani, hogy a víz csodát tesz a testünkkel, és érdemes akár napi 3 litert is fogyasztani. Egy újságíró kipróbálta, és egy héten keresztül figyelte magán a változásokat. Íme, az eredmény. Dr. LifeOrigoDemi Lovato túladagolása után hónapokig a rehabon leszhttp://www.life.hu/drlife/20180815-demi-lovato-tuladagolasa-utan-honapokig-a-rehabon-lesz.htmlDemi Lovato énekesnőt drogtúladagolás miatt szállították kórházba a múlt hónapban, és a hírek szerint még hónapokig a gyógyulására fog koncentrálni. Dr. Life--Intenzív osztályon kezelik Ronaldót Ibizánhttp://www.life.hu/drlife/20180812-intenziv-osztalyon-kezelik-ronaldo-brazil-labdarugot.htmlA futballista nyaralni érkezett Ibizára, de tüdőgyulladást kapott, péntek óta van kórházban, az intenzíven ápolják. Dr. Life--Koncert közben lett rosszul az X-Factor-győztes James Arthurhttp://www.life.hu/drlife/20180812-koncert-kozben-lett-rosszul-az-xfactorgyoztes-james-arthur.htmlA 30 éves James Arthur portugál koncertjén kapott pánikrohamot pénteken este. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.