Egy kutatás szerint kevesebb munkaórát kellene dolgoznuk a nőknek

Forrás: Shutterstock -
nők kiégés egészség munka mentális egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő tapasztalja magána kiégés jeleit, napjaikat sokszor egy ismétlődő mókuskeréknek érzik, amely még otthon sem ér véget. Egy friss ausztrál kutatás szerint a nők nem kellene annyi munkaórát dolgozniuk, mint a férfiaknak, annak érdekében, hogy megőrizzék mentális egészségüket. 

A Whimn cikke szerint az Ausztrál Nemzeti Egyetem kutatói 8 ezer nő bevonásával végeztek egy kutatást a nők mentális egészségével kapcsolatban. Rengeteg nőn mutatkoznak ugyanis a kiégés jelei, ennek okát pedig a kutatók abban látják, hogy nem kellene annyi munkaórát dolgozniuk, mint a férfiaknak.

Egy átlagos ausztrál nő ugyanis napi 4,5 órát foglalkozik a munka mellett háztartással és gyermekneveléssel, így rendkívül kevés ideje jut a rendes táplálkozásra és arra, hogy önmagával foglalkozzon. Az eredmények szerint a nőknek heti 34 óra lenne az ideális munkaidő hetente, tehát átlagosan napi 7 óra, a férfiaknak pedig 47.

Ellepik a feladatok a nőket Forrás: Shutterstock

"Tekintettel a nőkkel szemben támasztott többlet követelményekre, lehetetlen, hogy a nők olyan munkaidőben dolgozzanak, amelyet a munkáltatók várnak, hacsak nem veszélyeztetik az egészségüket" - mondta Dr. Huong Dinh vezető kutató.

Lyndall Strazdins professzor szerint arra kellene ösztönözni a nőket, hogy érjék el a 7 órás munkanap bevezetését a számukra, ez azonban várhatóan egy lassú folyamat lesz.

Ezt árulják el egészségedről a körmeidhttp://www.life.hu/drlife/20180910-ezt-aruljak-el-egeszsegedrol-a-kormeid.htmlFoltos vagy töredezett? Kiderült, mit árulnak el egészségünkről a körmeink. Dr. LifeThinkstockÖt ok, amiért túl sokat szellenteszhttp://www.life.hu/drlife/20180909-ot-ok-amiert-tul-sokat-szellentesz.htmlFelmérések szerint egy átlagember egy nap folyamán 5-15 alkalommal szellent. De mi ennek az oka? Mitől függ, hogy milyen gyakran történik? Íme, 5 ok, ami hatással van rá. Dr. Life--Kalapácsujj betegséget okoz a nagyon magas vagy nagyon keskeny orrú cipőhttp://www.life.hu/drlife/20180909-kalapacsujj-betegseget-okoz-a-nagyon-magas-vagy-nagyon-keskeny-orru-cipo.htmlA kalapácsujj az egyik leggyakoribb, de méltatlanul keveset említett lábfejbetegség, pedig nem csak a járás során okozhat komoly problémákat, de a gerincünknek sem tesz jót hosszú távon. Hegedüs Zsolt ortopédus elmondja, mit tehetünk, ha a lábujjunkban fájdalmakat észlelünk.Dr. LifeOrigoKórházba szállították Michael Johnsont: sztrókot kapotthttp://www.life.hu/drlife/20180909-korhazba-szallitottak-michael-johnson-sztrokot-kapott.htmlAz 50 éves Michael Johnson kisebb sztrókot kapott, de szerencsére már jobban van, és a kórházból is hazaengedték. A sztrókot átmeneti agyi keringési zavar okozta, sokszor ez előzi meg az agyvérzést.Dr. Life--Ezek az emberek állítják, megfiatalodtak a vizeletivástólhttp://www.life.hu/drlife/20180909-ezek-az-emberek-allitjak-megfiatalodtak-a-vizeletivastol.htmlMár évszázadokkal ezelőtt is felmerült az a gondolat, hogy a vizelet megivása jótékony hatással van az egészségünkre, ám ezt mind a mai napig nem bizonyították még tudományosan. Vannak azonban olyanok, akik állítják, rengeteget köszönhetnek ennek a bizarr módszernek. Dr. Life--Győzd le a hátfájást teniszlabdávalhttp://www.life.hu/drlife/20180909-gyozd-le-a-hatfajast-teniszlabdaval.htmlTudtad? Egyetlen teniszlabda is segíthet abban, hogy megszabadulj a hát- és derékfájástól. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.