A tavalyinál is nagyobb influenzajárványtól félnek Angliában

Forrás: Thinkstock -
vakcina oltás vírus influenzajárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angliában 15 ezer ember halt bele az infuenzába. Állítják, idén még nagyobb hullámban söpörhet végig a betegség, és azt javasolják, aki teheti, oltassa be magát. 

Tavaly Angliában 15 ezer ember vesztette életét a fertőzés miatt. Kiderült, gyenge volt az oltóanyag, így alig 15 százaléka volt védett az embereknek.

Forrás: Thinkstock

Most azonban egy új, erősebb influenza elleni védőoltást kísérleteztek ki. A szakértők félnek, hogy minden eddiginél agresszívabb járvány közelít. A főbb influenzatörzsek ellen mindenképp védelmet jelenthet az oltás, azonban a vírus képes a mutációra. Így gyakran előfordul, hogy a fél évig tesztelt és előállított vakcinák már nem is védenek száz százalékig. A kutatók szerint a legveszélyesebb most az influenza B, amely a legtöbb kórházi eset okozója volt. Ez ellen is létezik oltóanyag, ám csak az emberek kis százaléka kapja meg. Ugyanakkor az is tény, hogy ezt kevesebb ember kapja el - írta a Daily Mail nyomán a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.