A diétás üdítőkben található édesítők nagy része rossz hatással van a bélbaktériumokra

Forrás: Thinkstock -
bél baktérium diétás üdítőital édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A diétás üdítőkben található édesítőszerek nagy része nincs jó hatással a szervezetre: tönkreteszik a bélbaktériumokat. 

Sokan a cukrokkal teletömött üdítők helyett inkább a diétás változatot választják, azt gondolva, hogy ez a valamivel egészségesebb döntés, ám a kutatók most felfedezték, hogy egyáltalán nem az. Megvizsgálták, hogy a leggyakrabban előforduló édesítőszerek milyen hatással vannak a szervezetre, és az eredmény elkeserítő.

Jobb ha elfelejtjük a diétás üdítőket Forrás: Thinkstock

Az izraeli és a szingapúri egyetemek tudósai azt találták, hogy az édesítők nagy része (aszpartám, szukralóz, szacharin, neotám, advantame és az aceszulfám-k) káros hatással vannak a bélbaktériumokra, amik mint tudjuk, kiemelten fontosak az egészség megőrzésében - írj a The Sun. Ha ki akarjuk iktatni az édesítőszereket az életünkből, oda kell figyelnünk, mert nem csak a diétás üdítőkben bukkanhatnak fel, hanem sok csökkentett cukortartalmú termékben is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.