Szokj le a körömrágásról: undorító és veszélyes szokás

Forrás: Thinkstock -
veszély körömrágás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A körömrágás nem valami esztétikus, de nem ez a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nagyon veszélyes.

Nagyon sokan vannak, akik rágják a körmüket, de talán nem is tudják, mekkora veszélynek teszik ki ezzel saját magukat. Ez a szokás ugyanis nem csak nem esztétikus, de nagyon kockázatos is: rengeteg betegséget lehet így elkapni. Gondoljunk csak bele, mennyi mindent fogunk meg egy nap! Hiába mosunk kezet, ha nem vagyunk olyan alaposak, mint a sebészek, akkor sajnos nem tűntettük el a bacilusokat és különböző fertőzéseket, főleg nem a körmünk alól. Ha azt lerágjuk, bekerül a szervezetünkbe minden mocsok.

Egy csúnya, rossz szokás, amely akár meg is betegíthet Forrás: Thinkstock

Arról nem is beszélve, hogy a fogaknak is rosszat tesz a körömrágás, ezért érdemes mihamarabb leszokni róla. Hogyan csináljuk? Mivel ez egy beidegződés, egy kényszeres cselekedet, amit sokszor észre sem veszel a legjobb, ha a környezeted segítségét kéred: ők rád szólnak minden alkalommal, az agyad pedig szépen hozzászokik ahhoz, hogy nem szabad körmöt rágni - írja a Blikk Rúzs a Filantropikum nyomán.

Vannak gyógyszerek, amelyek mellett tilos az alkoholfogyasztáshttp://www.life.hu/drlife/20181013-vannak-gyogyszerek-amelyek-mellett-tilos-az-alkoholfogyasztas.htmlGyógyszeres kezelés esetén sokakban felmerül a kérdés, vajon ihatnak-e alkoholt a szükséges készítmények mellett. Főleg akkor okoz ez problémát, ha hosszútávú kezelésről van szó. Mutatjuk, melyek azok a gyógyszerek, melyek mellett soha nem szabad inni. Dr. LifeOrigoÖnvizsgálat és implantátum: megdőlnek a tévhitek a melldaganatrólhttp://www.life.hu/drlife/20181012-onvizsgalat-es-implantatum-megdolnek-a-tevhitek-a-melldaganatrol.htmlAz október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek apropóján Dr. Forrai Gábor, a Duna Medical Center radiológiájának vezetője, az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) elnöke összegyűjtötte a mellrákkal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Dr. Life--Survivor Balázs teljesen kiszáradt: orvosi segítségre szorulthttp://www.life.hu/drlife/20181012-survivor-balazs-teljesen-kiszaradt-orvosi-segitsegre-szorult.htmlOrvosi segítségre szorult a forgatáson a Survivor játékosa, Balázs. Kiderült, hogy a férfi teljesen kiszáradt. Dr. LifeOrigo16 hónaposan 25 kilót nyom az indiai kislány: videóhttp://www.life.hu/drlife/20181011-16-honaposan-25-kilot-nyom-az-indiai-kislany.htmlA 16 hónapos indiai kislánynak kielégíthetetlen étvágya van, így már 25 kilósra hízott. Szülei istent hibáztatják a gyermek súlya miatt. Dr. Life--Curtis műtött térde miatt hatalmas fájdalmakat élt át a Csak show és más semmi próbáinhttp://www.life.hu/drlife/20181012-curtis-mutott-terde-miatt-hatalmas-fajdalmakat-elt-at-a-csak-show-es-mas-semmi-probain.htmlCurtis péntek este lesz látható a Csak show és más semmi című új TV2-es produkcióban. A próbákat alaposan megszenvedte a rapper, ugyanis műtött térde miatt sok feladat fájdalommal járt.Dr. Life--Halált okozhat az orrtúráshttp://www.life.hu/drlife/20181011-halalt-okozhat-az-orrturas.htmlOlyan baktériumok kerülhetnek orrtúrás során a szervezetünkbe, amelyek akár tüdőgyulladást és halált is okozhatnak. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.