Szabad levegő és vitaminok: ha odafigyelsz, nem leszel beteg

Forrás: Shutterstock -
séta vitamin egészség nátha megfázás mozgás sport gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor a rohanó életmód és a stressz is bevonzhatja a betegségeket. Éppen ezért érdemes egy kicsit jobban odafigyelni magunkra annak érdekében, hogy az őszi megfázás messziről elkerüljön. Iktassunk be néhány dolgot a mindennapokba az egészség érdekében!

Számos gyógymód létezik a megfázás kezelésére. Ihatunk gyömbérteát, de a makacs köhögés ellen falatozhatunk fügét is. Ám egyszerűbb, ha megelőzzük a bajokat és egy kicsit jobban odafigyelünk magunkra.

A stressz és a rohanó életmód is bevonzhatja a betegségeket, így iktassunk be néhány egészséges dolgot a hétköznapokba. Sokat segíthet például, ha kicsit többet tartózkodunk a szabad levegőn, természetesen gondoskodjunk megfelelő öltözetről is.

Éljünk egészségesebben! Forrás: Shutterstock

Emellett figyeljünk a rendszeres testmozgásra, valamint a megfelelő táplálkozásra is. Vigyük be a megfelelő vitaminokat a szervezetünkbe, ősszel is rengeteg gyümölcs közül válogathatunk, itt van például a szőlő.

Figyeljünk arra, hogy eleget aludjunk, valamint elengedhetetlen a rendszeres kézmosás is. A tömegközlekedési eszközöket is rengeteg ember használja, a kezünkkel pedig számos baktériumot vihetünk be a szervezetünkbe. Kerüljük el, mossunk kezet, amikor hazaértünk!

Ritka rendellenességgel született egy kisfiú Romániában: két pénisze van http://www.life.hu/drlife/20181016-ritka-rendellenesseggel-szuletett-egy-kisfiu-romaniaban-ket-penisze-van.htmlOlyan ritka rendellenességgel született egy kisfiú Romániában, amilyennel még nem találkoztak az ottani orvosok: a kisbaba két pénisszel jött a világra. Dr. LifeOrigoEzek a sör fogyasztásának pozitív hatásaihttp://www.life.hu/drlife/20181016-ezek-a-sor-fogyasztasanak-pozitiv-hatasai.htmlKi gondolta volna, hogy a sör fogyasztásának rengeteg pozitív hatása van? Eláruljuk, melyek ezek! Dr. LifeOrigoSzőcs Renáta a Sztárban sztár próbáján lett rosszul: beöltözve ment orvoshozhttp://www.life.hu/drlife/20181016-szocs-renata-a-sztarban-sztar-probajan-lett-rosszul.htmlSzőcs Renáta a Sztárban sztár egyik jelmezes próbáján lett rosszul, így Rúzsa Magdinak öltözve ment el az orvoshoz. Dr. LifeOrigoAz intim fertőzések tüneteihttp://www.life.hu/drlife/20181016-az-intim-fertozesek-tunetei-gombas-bakterialis-es-virusfertozesek.htmlA hüvelyflóra enyhén savas közege biztosítja a hüvely egészségét: véd a különböző kórokozókellen. Ha azonban ez a pH-érték felborul, védtelenné válunk a fertőzésekkel szemben. Ezt azegyensúlyt sajnos számos dolog kibillentheti: a táplálkozás, a terhesség, a fogamzásgátlók szedése,a klimax, a túl gyakori intim mosakodás, irrigálás, de még egy antibiotikum-kúra is. Ha pedig azegyensúly felborul, könnyen összeszedhetünk magunknak egy intim fertőzést... Dr. LifeOrigoBaronits Gábor súlyos balesete után nem motorozik: eltávolították a lépéthttp://www.life.hu/drlife/20181016-baronits-gabor-sulyos-balesete-utan-nem-motorozik-eltavolitottak-a-lepet.htmlBaronits Gábor évekkel ezelőtt súlyos motorbalesetet szenvedett, ami után eldöntötte, felhagy ezzel a szenvedélyével. Elhatározását egy szomorú tragédia is megerősíttette: egy motoros ismerőse meghalt egy balesetben. Dr. LifeOrigoRubint Réka rosszul lett A legbátrabb páros második adásábanhttp://www.life.hu/drlife/20181016-rubint-reka-rosszul-lett-a-legbatrabb-paros-masodik-adasaban-tv2.htmlRubint Réka A legbátrabb páros egyik feladata után váratlanul rosszul lett, ahogy fogalmazott elsötétült előtte a világ. A forgatásokon folyamatosan szolgálatot teljesítő mentőtisztek beavatkozására is szükség volt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.