A fültisztító pálcika akár nagyobb gondot is okozhat, mint sejtenénk

Forrás: Thinkstock -
hallás fültisztító pálcika fül halláskárosodás egészség tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor vita tárgyát képezi a fültisztítás helyes módja. A legtöbben a jól megszokott fültisztító pálcikát használják, ám ez olykor gondot is okozhat. 

Akár a hallásban is akadályozhat a túlzott fülzsírtermelés, de mi a helyes módszer arra, hogy megszabaduljunk tőle? A legtöbben a hagyományos fültisztító pálcikát használják, ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy a fülzsírnak fontos szerepe van az egészségünk szempontjából is.

Sérülést is okozhat a fültisztító pálcika Forrás: Thinkstock

A Webbeteg cikke szerint nem csupán a mechanikus védelemben van szerepe, hanem savas kémhatás biztosításával útját állja a baktériumoknak és vírusoknak is. Normális esetben éppen annyi termelődik, amennyi kell, de olykor a szervezetünk túlzásba esik. Ilyenkor esztétikailag sem szép látvány, de a hallásban is akadályozhat.

Ám a fültisztító pálcikával számos hibát követhetünk el.

  • Nem sterilek, így baktériumok tapadhatnak rá a csomagolás közben.
  • Sérülést okozhat, baktériumok juthatnak a fülbe.
  • A folyamatos tisztítás megakadályozza a hámsejtvándorlást, így beljebb tuszkoljuk a fülzsírt.
  • A vatta beleragadhat a hallójáratba.
Nem engedte ki gyakornokát a mosdóba: azt hitte, csak maszturbálni akar a tamponnalhttp://www.life.hu/drlife/20181030-nem-engedte-ki-gyakornokat-a-mosdoba-azt-hitte-csak-maszturbalni-akar-a-tamponnal.htmlKiderült, a mai napig vannak olyan férfiak, akik nincsenek tisztában a női test működésével. Egy főnök például meg volt róla győződve, hogy a tampon csak egy szexjáték, és a nők csak magukkal akarnak egy kicsit játszadozni a mosdóban, amikor kikéredzkednek. Dr. Life--Ismerd meg az alma jótékony hatásaithttp://www.life.hu/drlife/20181030-ismerd-meg-az-alma-jotekony-hatasait.htmlNem véletlenül az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, fogyasztásának számtalan jótékony hatása van. Nézzük, melyek ezek! Dr. LifeOrigoÖt hétig volt kómában Boros Lajoshttp://www.life.hu/drlife/20181030-ot-hetig-volt-komaban-boros-lajos.htmlSzívműtéten esett át Boros Lajos, az állapotáról sokáig nem lehetett tudni. Most kiderült: a műsorvezető öt hétig kómában feküdt. Dr. Life--A nők alkoholfogyasztására koncentrál idén a Száraz Novemberhttp://www.life.hu/drlife/20181030-a-nok-alkoholfogyasztasara-koncentral-iden-a-szaraz-november.htmlIdén a nők alkoholfogyasztására fog koncentrálni a Száraz November mozgalom. Dr. LifeOrigoKoholák Alexa kiveteti a mellimplantátumait, őszintén beszélt testképzavarárólhttp://www.life.hu/drlife/20181030-koholak-alexa-kiveteti-mellimplantatumait-oszinten-beszelt-testkepzavararol.htmlKomoly döntést hozott Koholák Alexa, azaz Farkas Alexa: kiveteti a mellimplantátumait. Ennek kapcsán beszélt testképzavaráról és arról, hogy éveken át hánytatta magát. Dr. LifeOrigoFontos tudnivalók a meningococcusrólhttp://www.life.hu/drlife/hirdetes/20181030-meningococcus-megelozes.html Hirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.