A hőhullámok az emberek spermáját is károsíthatják

Forrás: Imaginechina/Zhang Chi -
rovarok szex hőhullám sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a hőhullámok nemcsak a rovarokat, de akár az embereket is terméketlenné tehetik.

Szörnyű eredménnyel zárult egy friss kutatás: szakemberek szerint az éghajlatváltozás okozta hőhullámok nemcsak a rovarok spermáját, hanem az emberekét is károsíthatják. A Player azt írja, a szakemberek egy öt napon át tartó hőhullám ideje alatt vizsgálták meg a kukorica-kislisztbogarakat, és arra a meghökkentő következtetésre jutottak, hogy ez idő alatt 75 százalékkal csökkent a spermatermelésük.

A hőhullámoknak durva következményei lehetnek Forrás: Imaginechina/Zhang Chi

A portál azt írja, a rovaroknál észlelt tendencia a tápláléklánc felsőbb szintjein is érvényes lehet, vagyis akár az ember esetében is. A szakemberek azt mondják, már tapasztalható, hogy a hőhullámok idején csökken a fogantatások száma.

Fontos továbbá tudni, hogy a sperma a hő hatására károsodhat, így genetikai károsodáshoz vezethet, és a sikeres terhesség esélyét is csökkenti.

Márpedig ezzel számolnunk kell, hiszen várhatóan a jövőben megszaporodnak majd a hőhullámok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.