Kiderült, melyek azok a foglalkozások, amelyek könnyen depressziót okozhatnak. Mutatjuk!

Ápolók, orvosok 

Talán nem meglepő, hogy az ápolókat, az orvosokat és a terapeutákat igen nagy veszéllyel fenyegeti depresszió. Rendkívül sokat adnak másoknak, míg magukkal kevésbé foglalkoznak. Emellett gyakran kiszámíthatatlan a munkaidejük, sokszor túlóráznak, és rendszeresen szembesülnek a halállal. 

Felszolgálók 

A felszolgálók nap mint nap rengeteg emberrel kerülnek érintkezésbe, olyanokkal is, akik rendkívül durván viselkednek velük. Többnyire nagyon kevés fizetést kapnak, és rengeteget dolgoznak. Ilyenkor nehéz újabb motivációt és energiát gyűjteni.

Lehet, hogy a munkád miatt vagy depressziós?Forrás: Shutterstock

Művészek, írók

Bár sokan irigylik a művészek életét, korántsem könnyű nekik. A fizetésük gyakran kiszámíthatatlan, a napirendjük rendszertelen, és gyakran otthoni munkát végeznek, elszigetelődnek másoktól. A kreatív embereknél igen gyakori lehet a depresszió. 

Pedagógusok 

A tanárok folyamatos nyomás alatt állnak a diákok, a szülők és a vezetőség felől. Rengeteg elvárásnak kell megfelelniük, amely miatt gyakran elveszítik a kezdeti lelkesedésüket, azt a motivációt, amit a karrierjük elején éreztek. Arról nem is beszélve, hogy gyakran hazaviszik magukkal a munkát, és kevés fizetést, megbecsülést kapnak. 

Ügyfélszolgálatosok 

A legnehezebb feladat számukra kezelni a sokszor dühös és problémás klienseket. Emellett a munkájuk gyakran nagyon monoton, hamar elveszíthetik a motivációjukat – írja a Health.com.