Ezektől a munkáktól könnyen depresszióssá válhatsz

Forrás: Shutterstock -
depresszió foglalkozás munka monotonitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, melyek azok a foglalkozások, amelyek könnyen depressziót okozhatnak. Mutatjuk!

Ápolók, orvosok

Talán nem meglepő, hogy az ápolókat, az orvosokat és a terapeutákat igen nagy veszéllyel fenyegeti depresszió. Rendkívül sokat adnak másoknak, míg magukkal kevésbé foglalkoznak. Emellett gyakran kiszámíthatatlan a munkaidejük, sokszor túlóráznak, és rendszeresen szembesülnek a halállal.

Felszolgálók

A felszolgálók nap mint nap rengeteg emberrel kerülnek érintkezésbe, olyanokkal is, akik rendkívül durván viselkednek velük. Többnyire nagyon kevés fizetést kapnak, és rengeteget dolgoznak. Ilyenkor nehéz újabb motivációt és energiát gyűjteni.

Lehet, hogy a munkád miatt vagy depressziós? Forrás: Shutterstock

Művészek, írók

Bár sokan irigylik a művészek életét, korántsem könnyű nekik. A fizetésük gyakran kiszámíthatatlan, a napirendjük rendszertelen, és gyakran otthoni munkát végeznek, elszigetelődnek másoktól. A kreatív embereknél igen gyakori lehet a depresszió.

Pedagógusok

A tanárok folyamatos nyomás alatt állnak a diákok, a szülők és a vezetőség felől. Rengeteg elvárásnak kell megfelelniük, amely miatt gyakran elveszítik a kezdeti lelkesedésüket, azt a motivációt, amit a karrierjük elején éreztek. Arról nem is beszélve, hogy gyakran hazaviszik magukkal a munkát, és kevés fizetést, megbecsülést kapnak.

Ügyfélszolgálatosok

A legnehezebb feladat számukra kezelni a sokszor dühös és problémás klienseket. Emellett a munkájuk gyakran nagyon monoton, hamar elveszíthetik a motivációjukat – írja a Health.com.

Kiss Tibor, a Quimby zenekar frontembere ismerte a kaliforniai tűzvész magyar áldozatáthttp://www.life.hu/news/20181121-kiss-tibor-a-quimby-zenekar-frontembere-ismerte-a-kaliforniai-tuzvesz-magyar-aldozatat.htmlTűzvész pusztít november eleje óta Kaliforniában, a tragédiának pedig magyar áldozata is van. Mint kiderült, a fiatal lányt a Quimby zenekar frontembere, Kiss Tibor is ismerte. NewsFotó: Adrián Zoltán - OrigoTartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálathttp://www.life.hu/news/20181121-tartos-suru-kod-miatt-elsofoku-figyelmeztetest-adott-ki-az-orszagos-meteorologiai-szolgalat.htmlTartós, sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. NewsOrigoEz volt az emberiség történetének legrosszabb időszakahttp://www.life.hu/news/20181121-ez-volt-az-emberiseg-tortenetenek-legrosszabb-idoszaka.htmlKiderült, melyik volt az emberiség történetének legrosszabb időszaka. Minden sötétségbe borult. NewsOrigoNagyapját gyászolja VV Fanni elrablója, B. László a börtönbenhttp://www.life.hu/news/20181121-nagyapjat-gyaszolja-vv-fanni-elrabloja-b-laszlo-a-bortonben.htmlGyászol és teljesen összeomlott a börtönben a Novozánszki Fanni elrablásával vádolt B. László: a férfinak meghalt a nagypapája. NewsOrigoMadeleine McCann ügyére újabb nagy összeget áldoznakhttp://www.life.hu/news/20181119-madeleine-mccann-ugyere-ujabb-nagy-osszeget-aldoznak.htmlA több mint 10 éve eltűnt Madeleine McCann szülei még mindig nem veszítették el a reményt. A belügyminisztériumban most újabb összeget különítettek el a nyomozás költségeinek fedezésére, állítólag a rendőrök nyomon vannak. News--Ha hihetünk a népi bölcsességnek, havazni fog karácsonykorhttp://www.life.hu/news/20181119-ha-hihetunk-a-nepi-bolcsessegnek-havazni-fog-karacsonykor.htmlKözeleg a karácsony, ilyenkor pedig már mindenki találgatja, hogy vajon fehér ünnepünk lesz-e. Az előrejelzések is adnak már némi képet egy csapadékos karácsonyról, ám egyelőre havat nem jósoltak. A népi bölcsesség azonban mást mond. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.