James Bertrand lábai nem fejlődtek ki rendesen, ezért néhány hónapos korában amputálni kellett az egyiket, de a másik sem volt egészséges. Eldöntötte, hogy azt egy különleges eljárással távolíttatja el, ami rengeteg pénzbe került.

A 20 éves James Bertrand születése óta folytonos fájdalommal élt, ugyanis az anyaméhben egy rendellenesség miatt az ikertestvére több vérhez jutott, mint ő, emiatt a lábai nem fejlődtek ki rendesen. Az egyiket már 18 hónapos korában amputálták, de a jobb lába sem volt egészséges. Az orvosok figyelmeztették, hamarosan azt is el kell távolítani, ekkor figyelt fel a tévében egy eljárásra, amelyet kutyákon alkalmaztak.

James és az ikertestvéreForrás: NORTHFOTO/© James Bertrand / SWNS.com/James Bertrand / Swns.Com

Az állat csonthoz erősített művégtagot kapott, és James úgy döntött, ő is ilyet akar. Orvosa figyelmeztette, hogy ez rengeteg pénzbe kerül, és Ausztráliában végeznek ilyet embereken, de James hajthatatlan volt. Több mint 60 ezer fontot, vagyis körülbelül 21 millió forintot sikerült összegyűjtenie az adománygyűjtő oldalon, és már utazott is Sydney-be az életét megváltoztató műtétre. A beavatkozás sikerült, habár a rehabilitáció rengeteg fájdalommal járt, de visszatekintve James azt mondja, megérte.