Hajfesték miatt dagadt kétszeresére a lány feje: majdnem belehalt az allergiás reakcióba. 

Levegőért kapkodott a 19 éves párizsi diák, Estellle, miután a hajfesték hatására elképesztő allergiás reakciót produkált. Hiába használta az utasításokat követve a hajfestéket, szinte rögtön észrevette, hogy valami nincsen rendben.

Kétszeresére dagadt a lány fejeForrás: Estelle

Elkezdett feldagadni a feje, ezért antihisztamint vett be, de másnapra talán még rosszabb lett az állapota. Kórházba rohant, ahol adrenalininjekciót kapott, és egy éjszakára benntartották megfigyelésre.  Szerencséje volt, hogy nem lett az allergiás reakciónak végzetes következménye,  de azt szeretné, ha másnak ezeket nem kellene átélnie, ezért osztotta meg magáról a felvételeket. Ezekkel akarja felhívni a figyelmet a PPD-re, amely sok hajfestékben megtalálható, és ez tehető felelőssé az allergiás reakciókért állítása szerint - írja a Metro.

PPD
A para-feniléndiamin vagy 1,4-feniléndiamin, röviden PPD egy szerves molekula. Ez az anilinszármazék egy fehér por, de levegőn állva az oxidáció hatására sötétül. Főként műszaki polimerek gyártásának alapanyagaként használatos, de felhasználják hajfestékekben is.