Szakemberek megállapították, hogy a menstruáció előtti héten a nőknek több kalóriát kellene bevinniük a szervezetükbe. Ugyanakkor ebben az időszakban sem szabad mértéktelenül sokat enni.

A menstruációd előtti napokban farkaséhség gyötör? Nem véletlen. A The Sun azt írja, a szakértők szerint ebben az időszakban a nőknek naponta 100-300 kalóriával többet kellene enniük. El is magyarázták, pontosan mi az oka ennek.

A menstruációs ciklus megnöveli az anyagcsere sebességét, és egy héttel a menstruáció előtt a kalóriaégetés is gyorsabbá válik, mint bármikor a hónap folyamán. Ez igencsak megviseli a szervezetet, és ilyenkor gyakran képesek vagyunk hatalmas lakomákat csapni, és túlenni magunkat."

A menstruáció előtt több kalóriára van szükségünkForrás: Shutterstock

Tehát az idézett szakember arra figyelmeztet, igaz, hogy több kalóriára van ilyenkor szükségünk, de lehet, hogy túllövünk a célon, ha éhségünket hirtelen hatalmas adag étellel vagy chipsekkel csillapítjuk, és ezután csak rosszabbul fogjuk magunkat érezni. 

A lényeg, hogy ekkor is tudatosan étkezzünk. Tartsuk a diétánkat, figyeljünk oda a bevitt ételek mennyiségére és minőségére."