Menstruáció előtt ezért van szüksége a szervezetednek több kalóriára

Forrás: Shutterstock -
menstruáció étkezés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek megállapították, hogy a menstruáció előtti héten a nőknek több kalóriát kellene bevinniük a szervezetükbe. Ugyanakkor ebben az időszakban sem szabad mértéktelenül sokat enni.

A menstruációd előtti napokban farkaséhség gyötör? Nem véletlen. A The Sun azt írja, a szakértők szerint ebben az időszakban a nőknek naponta 100-300 kalóriával többet kellene enniük. El is magyarázták, pontosan mi az oka ennek.

A menstruációs ciklus megnöveli az anyagcsere sebességét, és egy héttel a menstruáció előtt a kalóriaégetés is gyorsabbá válik, mint bármikor a hónap folyamán. Ez igencsak megviseli a szervezetet, és ilyenkor gyakran képesek vagyunk hatalmas lakomákat csapni, és túlenni magunkat."

A menstruáció előtt több kalóriára van szükségünk Forrás: Shutterstock

Tehát az idézett szakember arra figyelmeztet, igaz, hogy több kalóriára van ilyenkor szükségünk, de lehet, hogy túllövünk a célon, ha éhségünket hirtelen hatalmas adag étellel vagy chipsekkel csillapítjuk, és ezután csak rosszabbul fogjuk magunkat érezni.

A lényeg, hogy ekkor is tudatosan étkezzünk. Tartsuk a diétánkat, figyeljünk oda a bevitt ételek mennyiségére és minőségére."

A bükki füvesember, Gyuri bácsi tippjei a megfázás kezelésérehttp://www.life.hu/drlife/20181129-a-bukki-fuvesember-gyuri-bacsi-tippjei-a-megfazas-kezelesere.htmlA gyógynövények segíthetnek az apróbb megfázások kezelésében, vagy a kezelés kiegészítéseként. Gyuri bácsi azon kevesek közé tartozik, akik még ismerik a növények hatásait, íme, a tanácsai: ezeket használjuk nátha vagy éppen köhögés esetén. Dr. LifeOrigoA sci-fi filmbe illő gyógymód: mutatjuk, mi a szellemsebészethttp://www.life.hu/drlife/20181128-a-scifi-filmbe-illo-gyogymod-mutatjuk-mi-a-szellemsebeszet.htmlMarcsi több mint egy évtizeden keresztül szenvedett fejfájástól. Orvostól orvosig járt, de diagnózist egyikük sem tudott felállítani. Kísérletezni kezdtek rajta, egyik gyógyszert írták fel neki a másik után, de semelyik sem enyhítette a fejfájását. Marcsi már kezdte feladta a hitét, hogy valaha is megszabadulhat a kínzó betegségétől, amikor olvasott egy cikket a szellemsebészetről, és a meggyógyult pacienseik csodálatos történeteiről. Ekkor elhatározta, hogy ad még egy esélyt magának, és felkeresett egy szellemgyógyászt. Ami ez után történt, az akár egy sci-fi filmbe is beillene. Dr. LifeOrigoRákóczi Feri élő rádióadásban mondta el, hogy gyermekei tetűt vittek hazahttp://www.life.hu/drlife/20181129-rakoczi-feri-elo-radioadasban-mondta-el-hogy-gyermekei-tetut-vittek-haza.htmlSok gyerek kap el fejtetűt az óvodában, iskolában, és úgy tűnik, hogy ez a hírességeket sem kerüli el. Rákóczi Feri a Rádió 1 élő műsorában számolt be róla, hogy nekik is meggyűlt a gondjuk a kis rovarokkal. Dr. Life--Sabrina Sabrok pornószínésznő az 53. plasztikai műtétjét végeztetihttp://www.life.hu/drlife/20181128-sabrina-sabrok-pornoszineszno-az-53-plasztikai-mutetjet-vegezteti.htmlA 42 éves pornószínésznő az 53. plasztikai beavatkozására készül: a feneke méretét összhangba szeretné hozni a melleiével. Dr. LifeOrigoLegót evett egy csapat orvos, hogy megnyugtassák a szülőkethttp://www.life.hu/drlife/20181128-legot-evett-egy-csapat-orvos-hogy-megnyugtassak-a-szuloket.htmlÚgy döntött egy csapat orvos, hogy lenyelik legófigurák fejét, hogy leteszteljék, mennyi idő alatt megy át az emberi szervezeten, és főként azt, hogy okoz-e valamilyen változást. Azon kívül, hogy szerették volna megmosolyogtatni az embereket, a szülők megnyugtatására is szolgált a kísérlet. Dr. Life--Ezért hajtsd le mindig a fedelet, ha lehúzod a vécéthttp://www.life.hu/drlife/20181128-ezert-hajtsd-le-mindig-a-fedelet-ha-lehuzod-a-vecet.htmlTe is úgy húzod le a vécét, hogy előtte nem hajtod le a fedelét? Nagy hibát követsz el. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.