Számos ember érzékeny a hangokra vagy az időbeosztásra, de vajon kik azok a hiperérzékeny emberek? Most megtudhatod, hogy te is az vagy-e. 

Az emberek mindössze 15–20 százaléka hiperérzékeny, de honnan tudhatjuk, hogy kik azok? A Highlysensitiverefuge.com összeszedte, mik azok a jellemzők, amelyekről tudhatjuk, hogy valaki hiperérzékeny. Ezekből szemezgettünk mi is. 

1. Azonnal érzékelik mások hangulatát

A hiperérzékeny emberek nem feltétlenül empatikusak, de egy szobába belépve azonnal érzékelik mások hangulatát. Rögtön észreveszik, ha valaki dühös, rosszkedvű, vagy éppen boldog. Ezeket az érzelmeket képesek „elnyelni”, éppen ezért gyakran érzelmi kimerültségtől szenvednek. 

2. Érzékenyek az időre

Nem csak az iskolában vagy a munkában kell az időbeosztásra ügyelni. A magánéletben is rendkívül fontosnak tartják, hogy tartsák magukat a saját maguk szabta napirendhez. 

A hiperérzékenység nem betegség, csak a környezet türelmére van szükségükForrás: Shutterstock

3. Hangokra való érzékenység

A hirtelen jövő hanghatások sokkal inkább kiborítják őket, mint a nem hiperérzékeny személyiségeket. De nemcsak a hirtelen jövő hangok, hanem például a hangos rágás vagy az óra ketyegése is. 

4. Gyakran visszavonulnak

A hiperérzékeny embereknek szüksége van arra, hogy gyakran visszavonuljanak, élvezzék az egyedüllétet. Kitisztuljon a fejük, és néhány órát anélkül töltsenek, hogy bármi stimulálja az agyukat. 

5. Mély gondolatok

Gyakran tűnődnek az élet nagy kérdésein, tudni akarják, milyen helyet foglalnak el a világ rendjében, a dolgok rendszerében. Tudni akarják, mi az életük értelme, miért születtek.