A 28 éves Jane Hartban legalább kilenc különböző személyiség él, akikről élete nagy részében szinte semmit nem tudott. 

A 28 éves Jane Hart évekig küzdött, folyamatosan a háta mögé kémlelt, ugyanis hangokat hallott, de nem tudta, honnan jönnek. A nő Alaszka vidékére költözött, mert távol akart lenni szörnyű gyermekkora színhelyétől, Idahótól. Megházasodott és két fia született, de az élete hamarosan romokban hevert. Nem tudott megszabadulni a fejében lévő hangoktól. Mindig úgy éreztem, mintha rengeteg ember venne körül" – mondta Jane, akinek a házassága megromlott, ezért visszaköltözött szülővárosába gyermekeivel, de nem bírta már tovább a hangokat.

Jane Hart gyermekeivelForrás: Vincent Tullo/People

Ha nem lettek volna gyermekei, véget vetett volna az életének, így azonban nem volt választása. Intenzív pszichoterápián vett részt, amely során kiderült, hogy disszociatív személyiségzavarral küzd, vagyis több – pontosan eddig kilenc – személyisége van.


„Ijesztő tudni, hogy több személyiségem van, és nem tudom irányítani őket" – mondta Jane Hart, de tudja, hogy a széttöredezés megmentette az életét.

A 28 éves Jane Hartban legalább kilenc különböző személyiség élForrás: Vincent Tullo/People

Gyermekkorában ugyanis folyamatos bántalmazásoknak volt kitéve, elméje pedig az identitások létrehozásával védekezett. Addig nem is tudta, milyen mértékben bántották, amíg a többi személyisége el nem kezdett beszélni ezekről. A benne élő 6 éves Janie-nek nincs emléke a bántalmazásokról, a 10 éves Beth védelmezte a fiatalabb identitást, a 11 éves Jayden viselte a bántalmazások összes fizikai fájdalmát, a 17 éves Alexis, magabiztos és féktelen, és a 28 éves Madison, aki leszbikus, és az összes személyiség védelmezője, vezetője -írja a People. Persze rajtuk kívül még vannak Jane-ben, róluk, vagyis róla dokumentumsorozat készült.