Így derítheted ki fogorvos nélkül, hogy egészségesek-e a fogaid

Forrás: Shutterstock -
szájhigiénia fogorvos egészség fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy rá, hogy egészségesek-e a fogaid, de nincs kedved ezért elmenni fogorvoshoz? Eláruljuk, mi a megoldás!

Egy szájhigiénikus elárulta, a fogorvos első pillantásra, alapos vizsgálat nélkül is meg tudja mondani, hogy a fogaid mennyire egészségesek. Boitumelo Koopedi most a Mirrornak elárulta, mi magunk hogyan ellenőrizhetjük a fogaink állapotát.

Mint mondja, sokan gyorsan fogat mosnak a fogorvosi látogatás előtt csak azért, hogy leplezzék, egyébként csak ritkán teszik. A szakembert azonban nem elehet átverni.

A hófehér fogsor nem feltétlenül jelenti, hogy egészségesek a fogaid Forrás: Shutterstock

Ha rendszeresen tisztítod a fogaidat, az ínyed rózsaszín árnyalatot kap. Ez annak a jele, hogy nincs begyulladva, tehát egészséges. Hiába mos valaki fogat az előtt, hogy elindulna a fogorvoshoz, a fogínygyulladást nem lehet elrejteni."

A szakember egy konkrét példát is említett. Mint mondja, előfordulhat, hogy a sárgább fogú páciensek sokkal egészségesebbek, mint azok, akiknek fehér és csillogó foguk van, ugyanakkor láthatóan be van gyulladva az ínyük.

Egy izraeli vállalat azt állítja, hogy megtalálta a rák ellenszeréthttp://www.life.hu/drlife/20190131-izraeli-vallalat-allitja-hogy-megtalaltak-a-rak-ellenszeret.htmlEgy izraeli vállalat azt állítja, hogy megtalálták a rák ellenszerét, amely személyre szabható, és egy éven belül már kész is lesz. Dr. LifeOrigoSci-fibe illő jelenetek és a szervdonorkérdés: interjú prof. dr. Máthé Zoltán sebészprofesszorralhttp://www.life.hu/drlife/20190129-sci-fibe-illo-jelenetek-es-a-szervdonorkerdes-interju-prof-dr-mathe-zoltan-sebeszprofesszorral.htmlKi lehet ma Magyarországon szervdonor? Miért számít úttörőnek a vér nélküli májtranszplantáció? A Life.hu prof. dr. Máthé Zoltán sebészprofesszorral készített interjút, aki már több mint 500 májátültetést végzett. Nevéhez fűződik az itthon teljesen új módszernek számító vér nélküli májtranszplantációk bevezetése. Ő végezte az első hazai felnőttkori élődonoros májátültetést is. Kanadában, Svájcban és Németországban szerzett nemzetközi tapasztalatával 2014-ben a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója lett, és jelenleg itthon segíti a betegek mielőbbi gyógyulását. Dr. LifeOrigoEzekre a testrészekre már nem lenne szükségünkhttp://www.life.hu/drlife/20190125-ezekre-a-testreszekre-mar-nem-lenne-szuksegunk.htmlVolt idő, amikor minden testrészünknek, izmunknak megvolt a maga funkciója, és persze megvan ma is, más kérdés, hogy már nincs rá szükségünk. Ezek testünknek azon részei, amelyekről észre sem vennénk, ha eltűnnének. Dr. Life--Az egészséged kulcsa ott hever a torkodban – Az éneklés mint csodaszerhttp://www.life.hu/drlife/20190122-az-enekles-szervezetre-gyakorolt-jotekony-hatasai.htmlEgy skandináv kutatás szerint három titka van a hosszú életnek: a kempingezés, a táncolás és az éneklés. Most ez utóbbi jótékony hatásait mutatjuk be. Dr. LifeOrigoHasznált papír zsebkendőt árulnak, hogy akkor betegedhessünk meg, amikor akarunkhttp://www.life.hu/drlife/20190124-hasznalt-papirzsebkendot-arulnak-hogy-akkor-betegedhessunk-meg-amikor-akarunk.htmlMegdöbbentő összeget, 79,99 dollárt kér egy Los Angeles-i cég használt, orrváladékkal teli papír zsebkendőkért. Mint mondják, nem a papír zsebkendőt kapjuk a pénzünkért, hanem a jogot, hogy akkor betegedhetünk meg, amikor akarunk. Dr. LifeThinkstockAndor Éva gerinctornával erősíti a testéthttp://www.life.hu/drlife/20190124-andor-eva-gerinctornaval-erositi-testet.htmlLábfájdalmak miatt fordult gyógytornászhoz Andor Éva. Most gerinctornára jár, azt mondja, már néhány hét után érezte a hatását. A torna pedig megerőltetőbb volt, mint amire számított. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.