Minimum hat órát kell aludnunk naponta, hogy megőrizzük a szívünk egészségét

Forrás: Shutterstock -
kutatás szívbetegség alvás szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült: minimum napi hat óra alvás szükséges ahhoz, hogy a szívünk egészséges maradjon.

Egy friss kutatás során kiderült, minimum hat óra szükséges az emberi szervezet számára a szív egészségének megtartásához – számolt be róla a Napidoktor.

A szakemberek a vizsgálat után megállapították, hogy a krónikus alváshiány és az alvás rossz minősége elősegíti az artériákban a zsírplakkok képződését. Ezt ateroszklerózisnak hívják, és jelentősen megnöveli a szívinfarktus és a stroke kockázatát.

Legalább hat órát kell aludnunk naponta a szívünk egészségéért Forrás: Shutterstock

Az egyik kutató, Jose Ordovas rámutatott arra, hogy a szívbetegségek megelőzése érdekében fontos odafigyelnünk a megfelelő alvásmennyiségre. Mint mondja, a kutatás során azoknál az alanyoknál, akik kevesebb mint hat órát aludtak éjjelente, 27 százalékkal nőtt az ateroszklerózis esélye az egész testben azokkal szemben, akik hét-nyolc órát aludtak.

A portál megjegyzi, érdemes azt is tudni, hogy a túl sok alvás is hasonlóan negatívan hat a szív egészségére: azok a hölgyek, akik nyolc óránál többet aludtak éjszaka, szintén számolhattak az ateroszklerózis megnövekedett veszélyével.

Dr. Novák Hunor figyelmeztet, hogy dr. Gyarmati Andrea valótlanságot terjeszt a tejről http://www.life.hu/drlife/20190207-novak-hunor-figyelmeztet-hogy-dr-gyarmati-andrea-valotlansagot-terjeszt-a-tejrol.htmlDr. Novák Hunor Facebook-oldalán figyelmeztet, hogy dr. Gyarmati Andrea valótlanságot terjeszt a tejről. Dr. Life--Szezonális depresszió – tényleg létezik?http://www.life.hu/drlife/20190131-szezonalis-depresszio-es-forditott-szezonalis-depresszio.htmlA tartós lehangoltság, más néven depresszió fogalmát szinte mindenki ismeri, még azok is, akiket szerencsésen mindeddig elkerült ez a megbetegedés. Ám depresszió és depresszió között is van különbség, épp ahogyan a kiváltó okok is sokfélék lehetnek. De ki gondolná, hogy a depresszió egy bizonyos fajtájában még az évszakok váltakozása is szerepet játszhat. Ez nem más, mint a szezonális depresszió, amiről – bár sokakat érint – talán mégsem beszélünk eleget. Dr. LifeOrigoA magyar határnál kapták el azt az olasz parkolóőrt, aki plasztikai sebésznek adta ki magáthttp://www.life.hu/drlife/20190206-a-magyar-hatarnal-kaptal-el-azt-az-olasz-parkoloort-aki-plasztikai-sebesznek-adta-ki-magat.htmlA magyar határnál kapták el a rendőrök azt az olasz férfit, aki plasztikai sebésznek adta ki magát Romániában. Dr. Life--Sikeresen megműtötték a fejüknél összenőtt, bangladesi sziámi ikreket Budapestenhttp://www.life.hu/drlife/20190206-sikeresen-megmutottek-a-fejuknel-osszenott-bangladesi-sziami-ikreket-budapesten.htmlA Semmelweis Egyetem közölte, hogy sikeresen volt a bangladesi, fejüknél összenőtt sziámi ikrek műtéte Budapesten. A mostani, speciális plasztikai sebészeti beavatkozás a testvérek szétválasztó műtétsorozatának második fázisát jelentette, amely az úgynevezett expander implantátumok beültetéséből állt. Dr. Life--Újabb plasztikai műtéteken esett át az élő Ken baba – Fotókhttp://www.life.hu/drlife/20190206-ujabb-plasztikai-muteteken-esett-at-az-elo-ken-baba.htmlÚjabb plasztikai műtéteken esett át az élő Ken baba, Rodrigo Alves. Dr. LifeOrigoVérömlenyt szívtak le VV Soma torkábólhttp://www.life.hu/drlife/20190205-veromlenyt-szivtak-le-vv-soma-torkabol.htmlVV Soma torkából egy golflabda nagyságú vérömlenyt szívtak le. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.