Harmincezer dollár, azaz több mint 8 millió forint gyűlt össze egy hét alatt Tóth Róbert rákbeteg kajakos amerikai gyógyítására, ám a kezelést mégsem tudják megkezdeni. Bár a gyógyszert ingyen kapja a programnak köszönhetően, a kórházi kezelést előre kell kifizetni. Erre egyelőre nem elég ez az összeg. 

Ritka rákos megbetegedést diagnosztizáltak Tóth Róbert kajakosnál. A sportoló és felesége, Reményi Diána küzd a kórral, már Németországban is kezelték a sportolót, ahol biztatóak voltak az eredmények. Robi bekerült egy amerikai programba, így Houstonba utaztak, ahol ingyen kapja a reményt adó gyógyszert. Ez blokkolhatja a hibás gént, így mentve meg a sportolót.

Ám csak a kiutazásukkor kapták a sokkoló hírt, hogy a kórházi kezelést előre ki kell fizetni, erre azonban nincs elég pénzük, ugyanis egy évre 150 ezer dollárba kerül. A Délmagyarország cikke szerint egy hét alatt 30 ezer dollár, azaz több mint 8 millió forint gyűlt össze, ám ez még mindig nem elég. 

Tóth Róbert kajakos az egyik kezelésenForrás: Instagram

„Annyit sikerült kialkudnunk a kórházzal, hogy fél évben gondolkodjanak, így 90 ezer dollárral már elkezdik a kezelést. Ám ehhez is nagyon sok hiányzik még” – mondta a 29 éves ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok sportoló felesége. Internetes kampányt indítottak a sportoló megmentésére, de a Kolonics György Alapítvány is gyűjt pénzt. 

Tóth Róbert májából múlt héten vettek mintát biopsziával, kiderült: állapota romlott, nem várhatnak sokáig. Ha tovább romlanak az értékei, akkor a programból is kiesik. A házaspár kénytelen várni, amíg megkezdhetik a kezelést. Ahogy a lapnak mondták: lassan beleőrülnek a tehetetlenségbe.