Ekkor érdemes lefeküdni, ha reggel kipihenten szeretnénk ébredni

Forrás: Shutterstock -
pihenés ébredés alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mikor kell lefeküdnünk aludni, hogy reggel kipihenten ébredjünk.

Sokaknak okoz fejtörést, hogy nagyjából kiszámolják, mikor kell lefeküdniük ahhoz, hogy reggel kipihenten ébredjenek. Van, hogy kevesebb idő is elég ahhoz, hogy ne nyűgösen ébredjünk, és néha ennek az ellenkezője is előfordul.

A Mirror most azt írja, nem az számít, hogy mennyit aludtunk, hanem az, hogy melyik alvásciklusban ébresztett fel bennünket a vekker. Éppen ezért létrehoztak egy olyan oldalt, amely pontosan kiszámolja, mikor kell lefeküdnünk, hogy a megfelelő pillanatban ébredjünk.

Kiderült, mikor kell lefeküdnünk ahhoz, hogy kipihenten ébredjünk Forrás: Shutterstock

A Hillarys szerint ha például reggel 7 órakor csörög a vekker, akkor vagy 9 óra 46 perckor kell lefeküdnünk vagy pedig 11 óra 16 perckor.

Hozzáteszik, ez úgy jött ki, hogy belekalkulálták, átlagosan 12 perc szükséges ahhoz, hogy valaki lefekvés után álomba szenderüljön.

Britney Spears összeomlott, a pszichiátrián kezelikhttp://www.life.hu/drlife/20190404-britney-spears-osszeomlott-a-pszichiatrian-kezelik.htmlKülföldi sajtóértesülések szerint Britney Spears mentális egészsége ismét meggyengült. Úgy tudni, jelenleg pszichiátrián kezelik. Dr. Life--Megúszható a hólyaghurut? Így kerüld el a bajt!http://www.life.hu/drlife/20190404-mindent-a-holyaghurutrol.htmlAlhasi görcsök, gyakori vizelési inger, fájdalmas vagy csípő, égető érzés vizelés közben? Valószínűleg neked is volt már benne részed. A felfázást vagy hólyaghurutot baktériumok okozzák, és ha tudod, hogyan kaphatod el, könnyedén védekezhetsz is ellene. Mutatjuk, hogyan! Dr. LifeOrigoBoros Lajos elárulta, még mindig nincs jólhttp://www.life.hu/drlife/20190404-boros-lajos-elarulta-meg-mindig-nincs-jol.htmlBoros Lajos elárulta, még mindig nem érzi magát százszázalékosnak. Dr. Life--Mentális betegségekkel küzdő emberekről készített fotósorozatot egy fotográfushttp://www.life.hu/drlife/20190402-mentalis-betegsegekkel-kuzdo-emberekrol-keszitett-fotosorozatot-egy-fotografus.htmlOfel Epicorus olyan emberekről készített portrésorozatot, akik életük során megküzdöttek már valamilyen mentális problémával. Dr. LifeOrigoA hagyma segíthet megelőzni a vastagbélrákothttp://www.life.hu/drlife/20190402-a-hagyma-segithet-megelozni-a-vastagbelrakot.htmlEddig sem volt ismeretlen, hogy a különböző hagymafélék jó hatással vannak az egészségünkre. Ám a Kínai Orvosi Egyetem kutatói most arra is találtak bizonyítékot, hogy ezek rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása segíthet megelőzni a vastagbélrákot. Dr. LifeOrigoTörőcsik Marit hazaengedték a kórházból: otthonában pihen a színművésznőhttp://www.life.hu/drlife/20190402-torocsik-marit-hazaengedtek-a-korhazbol-otthonaban-pihen-a-szinmuvasz.htmlTörőcsik Mari ráijesztett a rajongóira, mikor kiderült, hogy ismét kórházban van, de szerencsére nem volt komoly baj. Azóta már az otthonában pihen és elárulta, hogy van. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.