Tudományosan is bizonyították: a sajt fogyasztása boldoggá tesz

Forrás: Shutterstock / Készítette: azure1 -
boldogság tudomány kutatás tejtermék sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig is imádtuk a sajtokat, most pedig egy tudományos kutatás is kiderítette, hogy a sajtevés boldoggá teszi az embert.

Brit szakemberek nemrég végeztek egy kutatást, amely során arra voltak kíváncsiak, hogyan hat a sajt-, illetve a tejtermékfogyasztás az emberre. Összesen 30 embert kértek fel, akiknek nem volt más dolguk, mint végigkóstolni különböző fogásokat.

Először olyan ételeket kaptak, amelyben semmilyen tejtermék nem volt, másodjára pedig olyat, amelyben joghurt, tejföl, vaj vagy sajt volt. Ezután kifaggatták őket, melyik ízlett nekik jobban és melyiktől éreztek nagyobb boldogságot. Kiderült, hogy utóbbi esetben 25 százalékkal elégedettebbek voltak az alanyok – számolt be róla a Yahoo.

A sajt boldoggá teszi az embert Forrás: Shutterstock / Készítette: azure1
Komoly műtéten esett át Muri Enikő: eltávolították az egyik petefészkéthttp://www.life.hu/drlife/20190404-komoly-muteten-esett-at-muri-eniko-eltavolitottak-az-egyik-petefeszket.htmlMuri Enikő hálás magának azért, hogy soha nem mulasztja el az évente esedékes nőgyógyászati vizsgálatokat. Ha nem foglalkozik a rendszeres kontrollal, később akár nagyobb baj is lehetett volna. Dr. LifeOrigoDemjén Rózsi egészségi állapota miatt nem kezdheti áprilisban a turnéjáthttp://www.life.hu/drlife/20190403-demjen-rozsi-egeszsegi-allapota-miatt-nem-kezdheti-aprilisban-a-turnejat.htmlDemjén Rózsi Facebook-oldalán tájékoztatta a rajongóit, hogy sajnos az áprilisi koncerteket egészségi állapota miatt le kell mondania. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - OrigoMentális betegségekkel küzdő emberekről készített fotósorozatot egy fotográfushttp://www.life.hu/drlife/20190402-mentalis-betegsegekkel-kuzdo-emberekrol-keszitett-fotosorozatot-egy-fotografus.htmlOfel Epicorus olyan emberekről készített portrésorozatot, akik életük során megküzdöttek már valamilyen mentális problémával. Dr. LifeOrigoNémet űrkutatók több mint 5 milliót fizetnek 2 hónap fekvésért cserébehttp://www.life.hu/drlife/20190331-nemet-urkutatok-tobb-mint-5-milliot-fizetnek-2-honap-fekvesert-cserebe.htmlNémet űrkutatók 16.500 eurót ajánlanak azoknak az önkénteseknek, akik vállalják, hogy az elkövetkező 2 hónapot ágyban töltik. Tanulmányozni akarják ugyanis a súlytalanság, azaz a mikrogravitáció emberi testre gyakorolt hatásait. Dr. LifeAFPMick Jagger betegsége miatt elhalasztja turnéját a Rolling Stoneshttp://www.life.hu/drlife/20190331-mick-jagger-betegsege-miatt-elhalasztja-turnejat-a-rolling-stones-zenekar.htmlMick Jagger betegsége miatt elhalasztja észak-amerikai turnéját a Rolling Stones. A hírt a legendás együttes szombaton tette közzé honlapján és a Facebookon. Dr. Life--Napokkal a diplomaosztó után elhunyt a súlyos beteg egyetemistahttp://www.life.hu/drlife/20190328-napokkal-a-diplomaoszto-utan-elhunyt-a-sulyos-beteg-egyetemista.htmlNéhány nappal a diploma átvétele után elhunyt egy 25 éves Fülöp-szigeteki egyetemista. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.