Rosszindulatú daganattal diagnosztizálták Karda Beát 13 évvel ezelőtt. Legyőzte a gyilkos kórt, szeretné, ha minél többen járnának szűrővizsgálatokra.

"Annak idején a fogamat összeszorítva néztem szembe a mellrákkal, ami sajnos nem az első eset volt a családomban. A műtét sikerült, és idén a tizenharmadik kontrollvizsgálatomra készülök" – mesélte a Ripostnak Karda Bea, akinél 13 évvel ezelőtt diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot. A mellét megoperálták, azóta minden tavasszal kontrollvizsgálatokra jár. 

Karda Beát 13 évvel ezelőtt operáltákForrás: Margitay Klára/Life.hu

"Ha bármikor szóba kerül a legyőzött betegségem, elmondom, hogy nincs fontosabb, mint a szűrővizsgálatok folyamatos elvégeztetése. Ha a nagymamámnál időben diagnosztizálják a betegséget, akár száz évig is élhetett volna" – fogalmazott Karda Bea, akinek édesanyja is maga tapintotta ki a daganatot. A műtét rajta is segített. 

"Tulajdonképpen én az ő esetének köszönhetem az életem, hiszen miatta hívtak be vizsgálatra, ahol kiderült, hogy baj van" – mesélte a 69 éves énekesnő, aki szeretné, ha minél többen járnának a szükséges szűrővizsgálatokra.