A cukrokat tartja az egyik legnagyobb ellenségnek J. J. Virgin fitneszedző: elárulta, mik a jelei annak, ha túl sokat vittünk be a szervezetünkbe. 

A cukorbetegség egyre többeket érint, ami kétségtelenül összefüggésben van az életmóddal és a táplálkozással. Ahhoz, hogy elkerüljük, szükség van rendszeres testmozgásra és a megfelelő ételek bevitelére. Természetesen így is csak a kockázatot csökkenthetjük, de mindenképpen fontos odafigyelnünk arra, hogy mit viszünk be a testünkbe.

A cukor sok feldolgozott élelmiszerben ott vanForrás: Shutterstock

J. J. Virgin fitneszedző a cukrok és az édesítőszerek kerülését ajánlja, könyvében pedig olyan tanácsokkal látja el a fogyasztókat, amik állítása szerint hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszan megőrizzék testük egészségét – írja a Blikk Rúzs. Szerinte a legfontosabb, hogy kerüljük a cukrot és az egészségesebbnek beállított édesítőszereket is: vigyáznunk kell, mert rengeteg feldolgozott élelmiszerbe kerül valamelyikből, ezért minden címkét el kell olvasni.

Azt is elárulta, mik a jelei annak, ha a testünk túltelítődött cukorral: haspuffadás, gázképződés, ízületi fájdalmak, fejfájás, levertség, fáradtság, elhízás és édességfüggőség.