Egyszer már legyőzte Ujlaki Dénes a gyilkos kórt, vagyis a rákot, de sajnos a betegség visszatért. A színész tovább küzd, és tovább dolgozik.

Két évvel ezelőtt még megkönnyebbülve tudatta mindenkivel Ujlaki Dénes, hogy sikerült leküzdenie a prosztatarákot. Túl volt a sugárkezeléseken és a kemoterápián, és bizakodva tekintett a jövőbe. Sajnos a betegség azonban visszatért, ez a Magyar Filmhéten derült ki, ahol díjat is kapott a színész. A köszönőbeszédét viszont nem a színpadon mondta el.

Ujlaki Dénes ismét a rákkal küzdForrás: katona.postr.hu

"Formabontó leszek, és most lemegyek a színpadról, nem tudok állni, ugyanis évek óta egy súlyos betegséggel küzdök" – mondta a közönségnek. Az esemény után pedig a Borsnak nyilatkozott az állapotáról. Dolgozom, de még mindig súlyos beteg vagyok" – árulta el, és megerősítette, hogy a korábbi rákos megbetegedésével vette fel ismét a harcot. "Próbálok belőle viccet csinálni, mit lehet tenni amúgy? Most írtam alá a szerződést jövőre a Katonába. Először arra gondoltam, hogy horgászom még egy kicsit a Balatonon, aztán rábeszéltek, hogy dolgozzak. Nem szabad otthon maradni egyedül, aktívnak kell lenni. Lélekölő lenne, ha azt érezném, valamitől feleslegessé válok – mondta. – Nekem az a legfontosabb, hogy tartozzak valahová, ami több, mint én vagyok, és ez a Katona József Színház. Május 17-én lesz új premierem, Gothár Péter rendezésében a Szürke galamb című krimi, már nagyon készülök rá" – tette hozzá Ujlaki Dénes, aki keményen küzd a gyógyulásért a kisfiáért is, aki 10 éves.