Rákjáról vallott Wichmann Tamás

Forrás: Erdős Géza -
daganat Wichmann Tamás kenu rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyíltan beszélt a rákkal folytatott küzdelméről a kilencszeres világbajnok kenus Wichmann Tamás.

A 71 esztendős Wichmann Tamás őszintén mesélt a Borsnak arról, hogy két évvel ezelőtt rákot diagnosztizáltak nála. Elárulta, azóta folyamatosan kapja a kemoterápiás kezeléseket.

Két évvel ez előtt, '17 nyarán kezdett fájdogálni a gyomrom, de nem nagyon törődtem vele, majd elmúlik. Aztán csak nem akart. Elballagtam a Honvéd Kórházba, mert mi, sportolók oda tartoztunk. Vért vettek, meg tökölődtek, ültem ott hat hat-hét órát, aztán faképnél hagytam az egészet. Másnap bementem Pénzes István professzorhoz a Kútvölgyibe. Elkezdődtek a különböző vizsgálatok. Bár akkor már komoly késésben voltam. A Tömő utcai klinikán, ahová bekerültem, a rákkutató orvoscsoporttal konzultálva közösen vettük fel a harcot az istenverte kórral. Nagy segítségemre volt ebben a közel tízéves rákkutatói gyakorlattal rendelkező Barnabás fiam is. Csak a legnagyobb tisztelettel és hálával gondolok rájuk, és az angyali türelemmel, szakmai elhivatottsággal megáldott gondozó nővérkékre. Ők mindent elkövettek, mindenben segítették a terápiám sikerét. Bár az egyre szaporodó rák jelentős előnyhöz jutott. És nem érte be a vastagbéllel, ráment a májra, tüdőre. Ezeket 2017 őszére diagnosztizálták" – mesélte az egykori sportoló, majd hozzátette, legközelebb októberben megy CT-vizsgálatra, akkor állapítják meg, milyen most az állapota.

Wichmann Tamás Forrás: Erdős Géza

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.