Zente édesanyja elárulta, hogy mi vár most a kisfiára

SMA Zente gyógyulás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan elkezdődhet Zente gyógykezelése, amire egy egész ország gyűjtött, így egy hét alatt jött össze a génterápiáshoz szükséges 700 millió forint. 

Az SMA 1-es típusában szenvedő Zente hamarosan megkapja első szteroidos kezelését, amivel már a génterápiát készítik elő. "Ha minden jól alakul, nemsokára meglesz az első vérvétel. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, kedden lesz egy orvosi megbeszélésünk" - mondta az édesanya, Tóth Krisztina a Blikknek, és azt is elárulta, a szteroidra azért van szükség, hogy gyengítsék Zente szervezetét, hiszen a kezelés alatt tulajdonképpen egy vírust kell majd befogadnia a szervezetének.

Zente baba SMA1 Forrás: Facebook/Zente- SMA 1 Baby

"A kezelés előtt és után is, minden héten vért vesznek Zentétől, illetve számos vizsgálat vár rá. Nagyon izgulunk, reméljük, minden rendben lesz" - mesélte tovább a kisfiú anyukája. Krisztina a következő lépésekről is mesélt, többek között egy steril szoba kialakításáról. "Ebben a szobában szűrt a levegő, tehát baktérium- és vírusmentes. A szülőknek, személyzetnek csak olyan védőfelszerelésben szabad megközelíteniük a szobát, amely megakadályozza, hogy kívülről bármiféle fertőzést bevigyenek, hiszen a legyengült szervezetre rendkívül ártalmas lehet bármiféle idegen kórokozó" - nyilatkozta a Blikknek Dr. Bense Tamás.

A Zolgensma nevezetű génterápiát két hónapon belül megkaphatja Zente, akinek ezzel esélye van a gyógyulásra, még lábra is állhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.