A cukorbetegség ellen is hatékony lehet a ginkgo biloba

Forrás: Shutterstock -
cukorbetegség ginkgo biloba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ginkgo biloba számos jó hatást fejt ki az agyra: serkenti a véráramlást és a memóriát, továbbá pozitív hatással van depresszió esetén is, megnöveli az agysejtek energiaellátását, ezáltal éberebbé tesz. Sikeresen alkalmazták korai stádiumban lévő Alzheimer-betegeken is, most viszont egy újabb felfedezést tettek a kutatók. 

A legújabb vizsgálatok szerint a ginkgo biloba a cukorbetegség elleni kezelésben is hatékony lehet. Egyelőre csak patkányokon végeztek kísérleteket, de nagyszerű eredménnyel.

Ginkgo Biloba Forrás: Shutterstock

A ginkgo segti az inzulintermelődésért felelős sejtek regenerációját, ezzel pedig közel normális szintre emeli a szervezet inzulin termelését. Jó hatással volt továbbá az antioxidáns-szintre is, ami szintén emelkedett. Az állatok a ginkgo mellett magnetizált vizet is kaptak, ami csökkentette a vércukorszintet, és a vérzsír értékeit is javította. A kutatók bizakodóak, de még sok vizsgálat áll előttük, hogy pontosan megértsék a ginkgo biloba és a cukorbetegség közötti hatásmechanizmusokat, és azt is látni kell, hogy az emberek esetében pontosan milyen eredmény várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.