Galambos Lajos megsüketülhet

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
diagnózis süketség hallás Galambos Lajos halláskárosodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lagzi Lajcsi komoly hangkárosodást szenvedett.

Szörnyű diagnózist kapott orvosától Lagzi Lajcsi. A zenésznek nemrég feltűnt, hogy a színpadon állva mintha nem hallaná egészen jól a magas hangokat és a családi beszélgetések során is egyre többször vissza kellett kérdeznie, majd a szakember közölte vele, hogy halláskárosodást szenvedett és a jövőben csak hallókészülékkel élhetne teljes életet.

Azt mondta, már most komoly halláskárosodásom van, leginkább az akusztikai hallásom sérült. Műtéttel vagy segédeszközzel, vagyis hallókészülékkel lehet rajta segíteni, de ami a legfontosabb: sürgősen abba kellene hagynom a kihangosított koncertezést, mert meg is süketülhetek! A diagnózis hallatán először fel sem fogtam, hogy mi van, de hamar kétségbeestem. Egy zenész nem veszítheti el a hallását!" – nyilatkozta a Story magazinnak.

Lagzi Lajcsi nem tudja, mitévő legyen, mert nem szeretne hallókészülékkel élni és a műtétre sem vállalkozik. Nemrég Malajziába utazott, hogy kipróbáljon egy különleges kezelést, a hangtálterápiát és bízik benne, hogy segíteni fog rajta.

Galambos Lajos Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.