Csodájára járnak a győri fiúnak, akinek a jobb oldalán van a szíve

különleges különlegesség csoda szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különleges fiú, Laci már 14 éves, és bár a szíve a bal oldal helyett a jobb oldalon van, egészséges.

A fiú édesanyja, Kriszta három fiúnak adott életet. Amikor Lackóval volt várandós sejtette, hogy nem lesz könnyű terhessége, de arra nem számított, ami történt.

"Észre sem vették az ultrahangokon, hogy a másik oldalt van a szíve"

– kezdte a Ripostnak Kriszta.

„Megdöbbentő, hiszen annyiszor jártam vizsgálatokra... Mindig azt mondták, hogy egészséges és minden rendben van vele. Mivel én már 39 éves voltam, beteg volt a csípőm, a gyerek túl nagy volt, ráadásul miómáim is voltak, ezért volt elég ok, hogy császározzanak, de nem mentek bele az orvosok."

Forrás: Shutterstock

Terhessége ötödik hónapjában Kriszta vérezni kezdett, és azt hitte, mindennek vége. Szerencsére az ultrahangon kiderült, hogy Lackónak semmi baja, arra azonban nem derült fény, hogy a kisfiú szíve a másik oldalon van.

Miután Lackó megszületett, az orvosok két hétre elvették Mónikától a csecsemőt, és csak annyit mondtak az anyukának, hogy nem hallják bal oldalt a szívét, ezért elviszik a koraszülöttosztályra.

„A győri kórház szülészetéről vitték el a koraszülött osztályra, ami nagyon messze van egymástól. Én a friss sebeimmel napi kétszer mentem át hozzá, hogy együtt lehessünk egy kicsit. Fájó pont volt az is, hogy vissza kellett mennem a szobámba, ahol egy anyukával voltam, aki már babázott... Teljesen egyedül voltam, azt se tudtam, mi van a gyerek szívével. Néha, amikor átmentem, akkor odaadták félmeztelenül, hogy vigyem át ultrahangra vagy CT vizsgálatra.

Mivel semmiről sem tájékoztattak, azt hittem, műteni kell, mert életveszélyben van."

-mesélte az anyuka, aki szerint igazi csoda, hogy Lackónak a jobboldalon van a szíve.

Forrás: Dreamstime

„Rengeteg a kérdésem, például, ha megbetegszik, akkor őt ugyanúgy kezelik majd? Ha infarktusa lenne, ugyanolyanok az esélyei? Féltem őt... Gondoltam arra, hogy csináltatunk egy kártyát, ami arra szolgálna, ha rosszul lenne később, akkor az orvos tudja, hogy a jobb oldalt kell pumpálnia és nem a bal oldalt..."

Bár Lackónak máshol van a szíve, ez semmiben sem akadályozza.

„Sosem voltam igazán beteg, nem volt probléma a szívemmel, se a tüdőmmel. Normálisan járok iskolába, tanulok, és el tudom képzelni, hogy később mérnök leszek, de ez még változhat."

-mondta a 14 éves fiú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.