A szakorvos a kardiovaszkuláris betegek szenvedhetnek leginkább a szmog miatt

Forrás: http://greenfo.hu/hir/minden-budapesti-lakos-passziv-dohanyos-lenne/ -
szív és érrendszer szmog orvos szálló por szakorvos beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsősorban nem a tüdő, hanem a szív- és érrendszeri betegek szenvedhetik meg leginkább a légszennyezés ártalmait - mondta Losonczy György, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának munkatársa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a levegőben lévő szálló por a tüdőn keresztül bejut a vérbe is és gyulladásos folyamatokat indít el. Ez a gyulladásos folyamat minden szervet érint és az érrendszer belső szövetének sejtjeiben is sérülést okoz, ami magas vérnyomással, anyagcserezavarokkal és a meglévő érelmeszesedések begyulladásával járhat - magyarázta.

A kardiovaszkuláris betegek szenvedhetnek leginkább a szmog miatt Forrás: http://greenfo.hu/hir/minden-budapesti-lakos-passziv-dohanyos-lenne/

A levegőszennyezés összetevői a tüdő nyálkahártyát is károsítják, és elsősorban a krónikus tüdőbetegeknél okoznak gyulladást - mondta a szakorvos. A légszennyezés szervezetre gyakorolt rossz hatásai, a gyulladásos megbetegedések ellen legjobban rendszeres testmozgással lehet védekezni - fűzte hozzá Losonczy György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.